3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

İhracatçılara gümrük mevzuatı anlatıldı

İHRACATÇILARA GÜMRÜK MEVZUATI ANLATILDI

Avrupa İşletmeler Ağı Edirne irtibat bürosu ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Edirneli ihracatçılara "Dış Ticarette Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları" anlatıldı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Alamut, yaptığı konuşmada, "Avrupa İşletmeler Ağı Edirne İrtibat Bürosu ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odamızın işbirliği ile "Dış Ticarette Gümrük Mevzuatı Uygulamaları" konusunda ihracatçılarımıza yönelik toplantı düzenledik" dedi.

Dünya Ticaret Örgütü verilerine göre 2007 yılında ihracatını en çok arttıran ülkeler arasında Türkiye'nin yüzde 25 artış ile ön sıralarda yerini aldığını ifade eden Alamut, "Son yıllarda ülkemizde izlenen ihracat stratejisinin başarısının önemli göstergelerinden biri olarak değerlendirilmelidir. Çünkü içinde bulunduğumuz dönemde devletin ilgili kurumlarının ihracatçılarımıza AR-GE çalışmaları, tanıtım ve pazarlama faaliyetleri, finansman gibi birçok alanda destek sağlaması yoluyla bölgesel işbirliği programlarının birbirleriyle uyumlaştırılmasını sağlayacak üst stratejilerinin hazırlanması uygulanması sürecine girilmiştir" dedi.

Edirne'nin Yunanistan ve Bulgaristan'a sınır kenti olduğunu anlatan Alamut, sözlerine şöyle devam etti; "Edirne'de bulunan iş adamlarımız da ihracatın artması için gayret göstermelidir. Bunun için firmalarımızın komşu ülkelerde pazarlar, fırsatlar ve doğabilecek iş imkanları için çok daha donanımlı hale gelmesi gerekiyor. İhracatın fiili olarak gerçekleşmesi sürecinde bazı firmalarımız da gümrük mevzuatı konusunda teknik bilgilere sahip olması gerekir. Bu bilgilerin bir kısmını bugün sizlerle paylaşmak için bir araya geldik" diye konuştu.

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Danışmanı Caner Sevimli gümrük mevzuatında bilgi yetersizliği nedeniyle yaşanan sorunları anlatarak ihracatçılara gümrük mevzuatına ilişkin bilgiler verdi.

'Dış Ticarete Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları' konusunda ihracatçılara bilgi sahibi olmalarını öneren Sevimli, bu alandaki bilgi yetersizliği nedeniyle ihracatçı firmaların büyük sorunlar yaşadığını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 16:08:02
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 23:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?