4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

İkinci Roman tahta savaşı!

EDİRNE'DE İKİNCİ ROMAN TAHTA SAVAŞI

Edirne'de yaşayan Roman vatandaşlar, dün olduğu gibi bugün de yıkılan bir binadan tahta toplamak için birbirleriyle yarıştı. Yıkımın bitmesiyle adeta enkaza hücum eden Roman vatandaşlar, yakacak tahta toplamak için adeta izdihama neden oldu.

Edirne'de yakacak toplamak girdikleri bina enkazında izdihama neden olan Romanlar, Kıyık semti Orta Çukur Sokak'ta yine benzer görüntüler oluşturdu. Yıkım haberini alan Roman vatandaşlar, erken saatlerde tek katlı binanın bulunduğu yere geldi. Dün yaşananlar üzerine bugünkü yıkımda alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti. Polis, yıkım tamamlanıncaya kadar Romanları sokağın başında bekletti. Yıkımdan önce evin elektrik kabloları kesildi. Daha sonra iş makinası tek katlı ve eski evi kısa sürede yerle bir etti. İş makinesinin sokaktan ayrılması üzerine Romanlara enkaz arasındaki tahta ve odunları toplamaları için izin verildi. Polisin güvenlik için çektiği şeridin açılmasıyla Romanlar koşarak yıkım alanına girdi ve tahta toplamaya başladı. Çoğu kadın ve çocuk yaklaşık 100 kişi topladıkları tahtaları sırtlarında taşıyarak evlerine götürdü. Odun ve kömür almak için paraları olmadığını belirten Roman vatandaşlar, "Fakiriz, üşümemek için topluyoruz" diye konuştu.

Zaman zaman izdihama neden olan Romanlar, tek katlı evin tüm tahtalarını çok kısa sürede toplayarak evlerinin yolunu tuttu.

EDİRNE'DE İKİNCİ ROMAN TAHTA SAVAŞI
EDİRNE'DE İKİNCİ ROMAN TAHTA SAVAŞI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2010 Çarşamba 16:44:04
Güncelleme :24 Aralık 2010 Cuma 02:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?