3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

İlde tarihi eser restorasyonları

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Özel İdare'nin de katkılarıyla onarılan tarihi eserler ve onarımı planlanan tarihi eserlerde incelemelerde bulundu.
 
Vali Miroğlu, geçtiğimiz yıllarda, tarihi eserlere yeteri kadar ilgi gösterilmediğini öne sürerek, son 2 yıl içinde, çok sayıda eserde kayda değer oranda çalışma yapıldığını söyledi.
 
Şehabeddin Paşa Camii, Ekmekçizade Kervansarayı, Şehit Asım İlköğretim Okulu, Anıtlar kurulu binası, İtalyan Kilisesi, Sarayiçi'ndeki arkeolojik kazı alanları, Fatih Köprüsü, Adalet Kasrı, Kanuni Köprüsü'nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi alan Miroğlu, 2 yıl içerisinde çok sayıda tarihi eserde çalışmalar yapıldığını söyledi. Vali Miroğlu, ''Yaptığımız çalışmaları tamamladıktan sonra CD halinde, Edirne'nin tanıtımı için gelecek misafirlere verilecek. Geçtiğimiz yıllarda tarihi eserlere yeteri kadar ilgi gösterilmemiş. Yaptığımız çalışmalarla çok sayıda eseri tekrar kazandık. Yoğun çalışmalarımız sonucunda Edirne'nin birçok yerinde ve ilçelerinde tarihi anlamı olan varlıkları korumaya çalışıyoruz. Bizi asıl düşündüren bi tarihi eserleri onarmak değil, kullanmak ve korumak. Onanrdığınız bir binayı kullanmıyorsanız korumanızda mümkün olmuyor. Bu binalar kullanılmadığı için kısa sürede takrar eski haline geliyor'' dedi.
 
Gezinin ardından, vali yardımcısı Abdülkadir Yazıcı tarafından, Edirne Valiliği'nin restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 18:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?