3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

İlk aşı Vali Büyük'e yapıldı

EDİRNE VALİSİ BÜYÜK VE SAĞLIK PERSONELİ DOMUZ GRİBİ AŞISI OLDU

Edirne Valisi Mustafa Büyük ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr Hatice Gül başta olmak üzere sağlık personeli domuz gribine karşı aşı oldu. Vali Büyük ilk aşıyı sağlık personeli ile birlikte olduğunu belirterek, "Aşı konusunda hiçbir endişe duymuyorum" dedi.

Valilik toplantı salonunda yapılan uygulanan aşı için Edirne Valisi Mustafa Büyük, İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr Hatice Gül, Devlet Hastanesi Başhekimi Gülsevim Şimşek, Başhekim Yardımcıları Cemal Çifçi, Ali Fatih Selvi ve Başhemşire Mükerrem Yavuz basının karşısına geçti. Edirne Valisi Mustafa Büyük domuz gribi aşısı ile ilgili yaptığı açıklamada, Edirne'ye ilk defa domuz gribi aşının geldiğini ifade ederek "ilk defa domuz gribi aşılama işlemine sembolikte olsa da bizde katılarak başlatmış bulunuyoruz. Sağlık

Bakanlığımızca yürütülen aşılama kampanyasına ilimizde de bütün şartlarıyla uymaya çalışıyoruz. Bu güne kadar ilimizde dikkati çeken bir anormal durum olmadı. Şimdiye kadar domuz gribine rastlanmadı. Ancak riskli vakalarımız oldu. Ama bu noktada Edirne olarak hem steril ortamlar sağlamada hem de halka açık yerlerde temizlik çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz. Herhangi bir önemli durumuz yok" dedi.

Halkla iç içe yaşadıkları için domuz gribi aşısı olduklarını belirten Vali Büyük, "Bu gün burada sağlık çalışanlarının yöneticileri ile beraber domuz gribi aşı yaptırıyoruz. Çünkü bizler halkla iç içe yaşadığımız için domuz gribine karşı önlem almış oluyoruz. Umarım Türkiye ve Edirne olarak az zararla atlatmış oluruz. Domuz gribi aşısı kampanyamız hayırlı olsun" dedi.

Domuz gribi aşısının teknik olarak bilgisini ise İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Hatice Gül verdi.

Edirne'de Vali Mustafa Büyük'ün önderliğinde aşılama kampanyası başlattıklarını söyleyen Gül, "Bu gün öncelikle sayın valimiz ardından biz idareciler ve sağlık çalışanlarımız bu gün aşı olacaklar. Şuanda ilimize gelen aşılarımızın sevkiyatı tamamlandı. Hastanelerimizde ve sağlık kurumlarımızda çalışan personelimize de bu saatten itibaren sağlık çalışanlarımıza da aşılama yapılmaya başlandı. Öncelikle aşılar Sağlık Bakanlığımızın da bildirdiği talimatta olduğu gibi risk grubu taşıyan hekimlere sağlık

çalışanlarının aşılaması başladı. Ardından muhtemelen hac mevsimi dolayısıyla ikinci sırada hacı adaylarımıza aşı yapılacak. Daha sonra bakanlığımızın talimatları ile diğer risk gruplarına aşı yapılacak" dedi.

EDİRNE VALİSİ BÜYÜK VE SAĞLIK PERSONELİ DOMUZ GRİBİ AŞISI OLDU
EDİRNE VALİSİ BÜYÜK VE SAĞLIK PERSONELİ DOMUZ GRİBİ AŞISI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 17:24:00
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 10:37:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?