4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

İlk gurbetçi kafilesi trenle geldi

İLK GURBETÇİ KAFİLESİ TRENLE GELDİ

Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Araçların da taşınabildiği otokuşet treniyle yaptıkları 35 saatlik yolculuğun ardından vatan toprağıyla buluşmanın mutluluğunu yaşayan gurbetçiler, gümrüksüz mağazalardan alışveriş yaptı.

Optima Express'e ait otokuşet treniyle 19 Nisan'da Avusturya'nın Villach kentinden yola çıkan yaklaşık 170 gurbetçi, yorucu bir yolculuğun ardından Kapıkule Gümrük Kapısı'na ulaştı. Pasaport işlemlerinin tamamlanmasının ardından Edirne'ye hareket eden trenin son durağı tren garı oldu. Valizleriyle birlikte trenden inen gurbetçiler, kendilerini bekleyen yakınlarıyla hasret giderdi. 40 yıldır Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Sultan ve Turgut Tat çifti de 35 saatlik yolculuğun ardından vatan toprağıyla buluşmanın mutluluğunu yaşadı. Yolculuğun yorucu geçtiğini belirten Turgut Tat, "Gümrüklerde çok oyalandık. Türk bayrağını gördüğümüz zaman tüm yorgunluğumuz kayboldu. Ülkemize geldiğimiz için mutluyuz" diye konuştu.

Optima Express Türkiye Temsilcisi Sibel Çağrı Hakgüder ise trenin 167 yolcu ve 97 araçla birlikte Edirne'ye vardığını belirterek, "Bunun yanı sıra bu yıl ki; mevcut hava şartlarından dolayı uçamayan, uçakla seyahat edemeyen yolculardan da araçsız bir çok yolcu treni tercih etmiş durumda. Bu akşam Edirne'den Villach'a doğru, dolu bir tren hareket edecek. Araçsız bir çok yolcuyu, hava alanında mağdur kalan yolcuyu trenlerimizle Avusturya'ya kadar taşıyacağız. Hava şartlarının ne olacağı belli değil malum.

Sezon boyunca yaklaşık 200 sefer karşılıklı olarak Avusturya-Edirne arasında sefer yapacağız" dedi.

Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından araçlarına binen gurbetçiler, memleketlerinin yolunu tuttu. Tren seferlerinin 10 Kasım tarihine kadar devam edeceği öğrenildi.

İLK GURBETÇİ KAFİLESİ TRENLE GELDİ
İLK GURBETÇİ KAFİLESİ TRENLE GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 16:08:01
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 18:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?