2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

İlk tur tamamlandı

648. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde çayıra çıkan başpehlivanlar, ilk eşleşmedeki rakiplerini rahatlıkla yenerek bir üst tura çıktı.

Sarayiçi Ermeydanı'ndaki güreşlerde Recep Kara Ümit Balta ile eşleşirken, Osman Aynur ise Murat Hikmet ile güreşti. Güreşlerin favorisi olan iki genç başpehlivan kısa sürede rakiplerini yenerek bir üst tura çıktı.

52 başpehlivanın çayıra çıktığı ilk tur sonuçlarında; Ahmet Kavakçı, Ali Gökçen, Osman Aynur, Aydın Polatçı, Kenan Şimşek, Bayram Ertan, Mustafa Başdemir, Reşat Turgut, Recep Kara, Ahmet Yavuz, Murat Gençtürk, Şükrü Kazan, Mehmet Yeşil, Hüseyin Şahinal, Gökhan Arıcı, Ekrem Yavuz, Savaş Yıldırım, Sezgin Yüksel, Yüksel Kalay, Şaban Yılmaz, Ali Gürbüz, Hasan Tuna, İbrahim Çoraman, Serhat Gökmen, Sermest Bulut ve M. Kemal Karaboğa rakiplerini yenerek bir üst tura çıkmayı başardı.

648. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivanlık 1. tur güreşleri tamamlandı.
Sarayiçi'nde 52 güreşçinin mücadele ettiği başpehlivanlık güreşlerinde pehlivanlar tek tek anons edilerek, kura çekmek üzere er meydanına davet edildi. Kura çekimiyle rakipleri belirlenen 52 pehlivan güreşe başladı. Kura çekimi sonrası Ümit Balta ile eşleşen geçen senenin başpehlivanı Recep Kara, rakibini tuş ederek bir üst tura yükseldi.

Başpehlivan 1. tur güreşlerinde Ahmet Kavakçı, Ali Gökçen, Osman Aynur, Aydın Polatçı, Kenan Şimşek, Bayram Ertan, Mustafa Başdemir, Reşat Turgut, Recep Kara, Ahmet Yavuz, Murat Gençtürk, Şükrü Kazan, Mehmet Yeşil, Hüseyin Şahinal, Gökhan Arıcı, Ekrem Yavuz, Savaş Yıldırım, Sezgin Yüksel, Yüksel Kalay, Şaban Yılmazx Ali Gürbüzx Hasan Tuna, İbrahim Çoraman, Serhat Gökmen, Sermest Bulut, ve M. Kemal Karaboğa rakiplerini yenerek bir üst tura çıkmayı başardı.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 18:02:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?