3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

İlk ürünler borsada

Edirne Ticaret Borsası'na (ETB) gelen ilk ürün buğday ve arpa oldu. Arpaç köyünden Erol Yılmaz'ın getirdiği buğday, sembolik olarak 0.920 YTL'den satışa sunulurken, Edirne merkezden Halil Emir'in getirdiği arpa ise 0.501 YTL'den satıldı. Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı, ilk ürünlerin rutubetli de olsa tanelerin dolu olduğunu belirterek, köylüyü ürünlerini satması için acele etmemesi yönünde uyardı. 

Edirne Ticaret Borsası'na getirilen sezonun ilk ürünü buğday ve arpa işlem gördü. Arpaç köyünden Erol Yılmaz isimli çiftçinin getirdiği buğday, 0.499 YTL olarak fiyatlandırıldı. Yılmaz'ın getirdiği buğdayı Erdoğanlar Tarım Ürünleri Ticaret Sanayi Ltd. Şti. Edirne Şubesi 0.920 YTL'lik sembolik ücretle satın alırken, Edirne merkezden Halil Emir'in getirdiği arpayı da 0.501 YTL'den İdris Horoz satın aldı. ETB Satış Salonu'nda gerçekleştirilen satış sonrası her iki ürünü getiren çiftçiyi kutlayan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı, ilk ürünü getiren çiftçilere Vali Mustafa Büyük ile birlikte altın vereceklerini söyledi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve ETB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı, ürün satışı sonrası yaptığı açıklamada, ürünlerdeki verimin giderek artacağını söyledi. İlk ürünlerin rutubetli de olsa tanelerinin iri ve dolu olduğunu ifade eden Yardımcı, "Yağmurların yağması, kuzey rüzgarlarının esmesi ve gecelerin serin olması bizim ve çiftçinin yüzünü güldürdü. İleriki ürünler daha da iyi olacaktır" dedi. 

Çiftçiyi ürünlerini satmak için acele etmemesi konusunda uyaran Yardımcı, "Çiftçimiz satış yapıp para kazanacak diye acele etmesin. En iyi verimi elde etmek için biraz sabretsin, ondan sonra satışı yapsın" diyerek bu konuda çiftçinin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 12:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?