8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

İnsan kaçakçısı PKK'lı tutuklandı

Edirne'nin Meriç ilçesinde düzenlenen kaçak operasyonunda yakalanan 5 Türk vatandaşından biri, "bölücü terör örgütüne üye olmak" ve "yardım ve yataklık" suçlarından, 3'ü "göçmen kaçakçılığı" suçundan tutuklanırken, örgütün bombacısı ise serbest kaldı.

Meriç ilçesinde jandarmanın yaptığı operasyonda, geçtiğimiz yıllarda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nü bombalama eyleminin de aralarında bulunduğu 4 ayrı bombalama eylemine karıştığı öne sürülen Ayhan Laçin ve çeşitli terör eylemine katıldığı iddia edilen "Hüseyin" kod adlı Süleyman Bozkurt ile birlikte kaçak göçmenler yakalanmıştı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve nöbetçi mahkemeye sevk edilen Süleyman Bozkurt, "PKK üyesi olmak ve yardım yataklık" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aynı operasyonda yakalanan Makşut Turan, İlhan İnanç ve Mehdi Kızıl, "göçmen kaçakçılığı" suçundan tutuklanırken, örgütün bombacısı olarak bilinen Ayhan Laçin ise serbest bırakıldı. Ayhan Laçin'in İstanbul'da çeşitli bombalama eylemlerine katıldığı ve son olarak evinde bomba hazırlarken bombanın patlaması sonucu kör olduğu, bu suçtan dolayı halen İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz olarak yargılandığı, kardeşinin ise bu suçtan dolayı tutuklu olduğu tespit edildi.

Laçin'in tedavi için Almanya'ya gitmek üzere kaçak olarak Yunanistan'a geçmek istediği öğrenildi. PKK örgütüne üye olmaktan tutuklanan Süleyman Bozkurt'un ise PKK'nın dağ kadrosunda olduğu, Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan PKK itirafçısı Barış Atmaca tarafından dağda çekilmiş fotoğrafının mahkemeye verildiği ve fotoğrafta bulunan örgüt üyeleri arasında 7. sırada olduğu belirtildi.

Meriç Adliyesi'nde tam 12 saat boyunca sorgulanan zanlılardan Süleyman Bozkurt, Makşut Turan, İlhan İnanç ve Mehdi Kızıl tutuklanarak Uzunköprü Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2007 Pazar 10:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?