4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

İpini koparan at otomobile çarptı!

EDİRNE'DE AT VE OTOMOBİL ÇARPIŞTI

Edirne'de ürkerek ipini koparan başıboş at, seyir halindeki otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere yığılan ve acılar içinde kıvranan atını gören Rasim Kalaycı baygınlık geçirdi. Kazada yaralan at tedavi için kepçeyle belediyenin hayvan barınağına götürülürken, fenalaşan sahibi ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Gazi Mihal Mahallesi'nde, bağlı olduğu yerde ipini kopartan at, yaklaşık 3 kilometre koştuktan Saraçlar Caddesi girişindeki kavşakta, yeşil ışıkta geçen Ali Ekber Kılıç yönetimindeki 22 AK 772 otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobilin sol ön kapısı hasar görürken, sürücü ise kazayı yara almadan atlattı. 200 kilo ağırlığında at ise çarpmanın etkisiyle yere yığıldı. Kazada yaralanan ve acı içinde titreyen at için çevredekiler hemen Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne haber verdi. Olay

yerine gelen Rasim Kalaycı ise atını yerde görünce şaşkına döndü. Adeta şoka giren Kalaycı, konuşmakta zorlanırken, güçlükle atının durumunu sordu. "Atı daha yeni almıştım. Borcunu bile ödeyemedim. Ben ne yapacağım?" diyen Kalaycı, gözyaşı döktü. Baygınlık geçiren Kalaycı, vatandaşlar tarafından gölge bir yere götürülerek, ambulansa haber verildi.

Olay yerine gelen sağlık görevlileri yerdeki yaralı at için çağrıldıklarını sanarak şaşkına döndü. Daha sonra polis ekipleri sağlık ekibini atın sahibi olan Rasim Kalaycı'nın yanına götürdü. İlk müdahalesi yerde yapılan Rasim Kalaycı ambulans ile Edirne Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nden gelen ekipler ise yaralı atı yerden kaldırmaya çalıştı. Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Rodoplu yaralı atın kaza nedeniyle şoka girdiğini ve bu nedenle kalkamadığını söyledi. 10 kişi tarafından altına tahta konularak kaldırılmak istenen yaralı at bir türlü ayağa kaldırılamadı. Bunun üzerine Edirne Belediyesi'nden kepçe istendi. Kısa sürede olay yerine gelen kepçeye yuvarlanarak konulan yaralı at Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne götürülerek tedavi altına alındı.

Atın şoku atlattıktan sonra ayağa kaldırılarak sahibine teslim edileceği öğrenildi.

EDİRNE'DE AT VE OTOMOBİL ÇARPIŞTI
EDİRNE'DE AT VE OTOMOBİL ÇARPIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 15:57:01
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 18:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?