3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

İş makinasının altında kalarak öldü

Edirne'de anneannesi ve dedesi ile birlikte kum ocağına bırakılan inşaat demirlerini toplamaya giden 3 yaşındaki Yaprak Fırtına, bir kepçenin paletleri altında kalarak öldü.

Olay, bugün saat 13.00 sıralarında Yıldırım Mahallesi Sarıbayır Mevkii'ndeki kum ocaklarında meydana geldi. İnşaat demirleri toplayarak geçimlerini sağlayan Müzeyyen ve Hüseyin Fırtına çifti 3 yaşındaki torunları Yaprak Fırtına'yı da yanlarına alarak kum ocaklarının bulunduğu alana gitti. Anneanne ve dedesi kum ocağına bırakılan inşaat demirlerini at arabalarına yüklerken, 3 yaşındaki Yaprak aynı bölgede diğer çocuklarla birlikte oynamaya başladı. Alana dökülen toprakları düzelten paletli iş makinasının çevresinde oyun oynamayı sürdüren Yaprak Fırtına, manevra yapan Mustafa Kılıç'ın kullandığı iş makinasının paletleri altına girerek ezildi. Minik kız ölürken, iş makinesini kullanan Mustafa Kılıç gözaltına alındı.

Yaprak Fırtına’nın hayatını kaybettiğini öğrenen yakınları sinir krizleri geçirdi. Kendilerini yerden yere atan minik Yaprak'un yakınlarını komşuları sakinleştirmeye çalıştı. Hüseyin Yıldırım, “Yaprak’un annesi ve babası ekmek parası kazanmak için tarla sürmeye gitti. Biz de demir toplamaya geldik. Demir topladığımız sırada torunum iş makinası tarafından ezilerek hayatını kaybetti. 3 kuruş para kazanmak için bir yavrumuzu kaybettik” dedi. Soruşturma sürüyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 15:08:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?