3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

İzci Evi açıldı

Edirne İzci Kurulu'nun Musabeyli köyündeki İzci Evi'nin resmi açılışı yapıldı. 

Musabeyli köyünde bir dönem ilkokul olarak kullanılan ve 3 aydır aktif olan İzci Evi, Kurmay Başkanı Albay Metin Salgır'ın da katıldığı açılış töreniyle resmi olarak hizmet vermeye başladı. 

Musabeyli'de yapılan açılışa Kurmay Başkanı Albay Metin Salgır'ın yanı sıra köy muhtarı Kamil Ekici, Edirne genelindeki izci liderleri, minik izciler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Edirne İzci Kurulu Yönetim Kurulu üyeleri Sedef Şen, Selçuk Kurt, Ali Küçük ve Murat Çandır organizasyonunda yapılan açılış, izci ateşinin yakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden tören, sırasıyla izci andı, izci marşı ve müzik dinletisiyle devam etti. 

Edirne merkezde 10 izci lideri ve 180 izcisiyle faaliyet gösteren Edirne İzci Kurulu Yönetim Kurulu üyelerinden Sedef Şen ve Selçuk Kurt, faaliyete giren İzci Evi'nde Tugay Komutanlığı ve Musabeyli Muhtarlığı'nın çok büyük katkıları olduğunu belirtti. Bir dönem Demirhanlı köyünde faaliyet gösterdiklerini fakat çeşitli sebeplerden ötürü Musabeyli'ye taşındıklarını ifade eden Şen ve Kurt, "Bize yerlerini tahsis ettikleri için başta muhtar Kamil Ekici olmak üzere tüm köy halkına teşekkür ediyoruz. Ayrıca hiçbir masraftan kaçınmadan desteklerlini bizden esirgemeyen Tugay Komutanlığı'na ve Kültür Dershanesi'ne de minnettarız" diye konuştu.
 
Köy muhtarı Kamil Ekici ise, köylerine İzci Evi açılması nedeniyle çok mutlu olduğunu ve tüm köy halkıyla birlikte kendilerine yardımcı olacaklarını ifade etti. Toplu taşımalı sistemine geçildikten sonra köy ilkokulunun boşaldığını kaydeden Ekici, "Bina boş olacağına değerlendirmek istedik ve ortaya böyle bir tablo çıktı. İzci Evi'nin köyümüze, köyümüzün de izcilere yararı dokunacağından eminim. Binanın onarımını üstlenen Tugay Komutanlığı'na da sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" dedi. 

Konuşmaların ardından Edirne İzci Kurulu üyeleri, katkılarından dolayı Kurmay Başkan Albay Metin Salgır'a, Musabeyli Muhtarı Kamil Ekici'ye ve Kültür Dershanesi Edirne Şubesi Müdürü Adnan Şen'e plaket takdim edildi. Ardından da hep birlikte faaliyete giren 100 yataklı İzci Evi'ni gezildi. 

1985'te temeli atılan ve toplu taşımalı sisteme geçilene kadar ilkokul olarak faaliyet gösteren bina, Tugay Komutanlığı ve Musabeyli Muhtarlığı'nın katkılarıyla 100 yataklı İzci Evi olarak kullanılacak. Binanın çatı onarımı, boya-badana işleri gibi birçok teknik onarım ve tamirini Tugay Komutanlığı üstlenirken, Kültür Dershanesi Edirne Şubesi de malzeme yardımı yaparak İzci Evi'nin açılmasına katkı sağladı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 14:26:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nurgul liznak IP: 78.176.183.xxx Tarih : 18.08.2008 21:26:37

edirne izcileri olaak biz cok sevindik... tesekkurler.......