4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Jandarma başkanı arıyor!

EDİRNE’nin Meriç İlçesi’ne bağlı Subaşı Beldesi’nin Belediye Başkanı AK Partili İbrahim Topçu, borcunu ödeme şartını ihlal ettiği gerekçesi ile hakkında verilen 3 ay hapis cezası nedeniyle 1 aydır aranıyor. Sürekli rapor alan ve başkanlık görevini meclis üyelerine vekil olarak devreden Topçu yakalandığı takdirde tutuklanarak cezaevine görderilecek. Ancak jandarma ve polisin aradığı başkan yakalanamadı.

Meriç’in 2 bin 250 nüfuslu Subaşı Beldesi’nin son 2 dönemdir Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve aynı zamanda çiftçilik yapan İbrahim Topçu, çeltik (prinç) alımı nedeniyle Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’ne bağlı Büyük Mandıra Beldesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Şükrü Çölgeçen’e yaklaşık 230 bin lira borçlandı.

Ancak borcunu ödeyemeyen ve hakkında icra takibi başlatılan Topçu, ödeme taahhüdünde bulundu. Ancak geçen süre içinde Topçu borcunu ödemeyince Babaeski İcra Ceza Mahkemesi 3 ay hapis cezası verdi ve hakkında yakalama emri çıkartıldı. Kalp hastası olduğu belirtilen başkan Topçu, bu rahatsızlığını gerekçe göstererek yakalama kararı çıktığı günden bu yana sürekli rapor aldı. Süresi bitince de raporlarını uzattı. Bu sürede başkanlık görevini ise belediye meclis üyelerine bıraktı. Her hafta bir meclis üyesi başkanlık görevini yürütüyor.

Yaklaşık 1 aydır beldede belediye başkanın olmaması vatandaşları da rahatsız etmeye başladı. Belediye Başkanının yaklaşık 1 aydır görevinin başında olmadığını belirten Subaşı Belediye Meclis Üyesi CHP’li Ersöz Zümbül, “Başkanımız şu an burada değil. Sağlık problemleri vardı ve 3 hafta rapor aldı. Bir süre de ben beldiye başkanlığına CHP’li olmama rağmen vekil oldum. Bu vekillikte beni de çok şaşırttı. Halkın da bildiği gibi alacak, verecek meselesinden dolayı jandarma başkanı arıyor, ancak daha bulamadı. Yaklaşık 1aydır yok ve 1 aydır kendisi vekalatle ve izinle başkanlık görevini yürütüyor” dedi.

“KAÇMIYORUM”
DHA muhabirinin telefon ile ulaştığı Belediye Başkanı İbrahim Topçu ise, “Kesinlikle kaçmıyorum. Rahatsızlığımdan dolayı İstanbul’da tedavi görüyorum. Büyük Mandıra Belediye Başkanından çeltik almıştım ve bu çeltiği bir başkasına sattım. O kişiden de paramı alamadım. Borcum 230 bin lira civarında. Bu borcun 200 bin lirasına hazırladım. Ancak 30 bin lira eksiğim var. Onu toparlıyoruz. Çeltik hasadı günü bu günler. En kısa zamanda borcumu ödeyeceğim” dedi.

28 GÜN CEZAEVİNDE YATMIŞTI
Başkan Topçu, yaklaşık 3 ay önce yine taahhütü ihlal suçundan aranınca jandarma teslim olmuştu. Ardından da tutuklanarak Uzunköprü Cezaevi’ne gönderilmişti. 28 gün cezaevinde tutuklu kalan Topçu, borcunu ödeyince serbest bırakılmıştı.

JANDARMA HER YERDE ARIYOR
Meriç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ise, başkan Topçu’yu bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, belediye binası ve başkan Topçu’nun evine her gün gidiyor. Ayrıca ekipler vatandaşlara başkan Topçu’yu görüp görmediklerini soruyor.


 

...
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2010 Salı 10:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?