6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

Kaçak et X-Ray'e takıldı

Kapıkule Sınır Kapısı’nda yapılan aramalarda, Bulgar plakalı aracın yakıt deposu ile lastiklerinin içinde et ve muhtelif kaçak eşya ele geçirildi.

Kapıkule Sınır Kapısı’nda meydana gelen olayda, Bulgaristan’dan yurda giriş yapmak isteyen Bulgar uyruklu Shenay O.’nun kullandığı K 0961 AK plakalı özel otomobil şüphe üzerine arandı. X-Ray tarama cihazında yapılan aramalarda, aracın arka lastiklerinde yoğunluk görülmesi üzerine, otomobil ince arama yapılmak üzere arama hangarına çekildi. Kapıkule Kaçak İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza ekiplerinin yaptığı detaylı aramada aracın arka koltuklarının altında ve sırt kısmında, yakıt deposunun ön kısmına yapılmış özel bölmede 9 adet Mastika içki ve siyah poşetlere sarılmış et ile aracın arka lastiklerinin içine gizlenmiş toplam 80 kilo kemiksiz et ele geçirildi.

Ekipleri şaşkına çeviren kaçakçılık olayında kullanılan araca el konulurken, ele geçirilen et ve içkiler TAS-İŞ kaçak eşya ambarına teslim edildi. Etlerin değerinin 1 milyar 427 milyon lira olduğu belirlendi. Olayla ilgili olarak yakalanan araç sürücüsü Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

edirne
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 16:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?