4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Kaçak içki ve sigara operasyonu

EDİRNE'DE KAÇAK İÇKİ VE SİGARA OPERASYONU

Edirne Emniyet Müdürlüğü ile Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği operasyonlarda köpek maması, sigara, içki ve tütün gibi çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Edirne Gümrük Muhafaza Müdürlüğü görevlileri gelen ihbarlar doğrultusunda yurda kaçak yolla malzeme sokulduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yapmak üzere Kapıkule Tır Gümrük Sahası'na gelen uluslararası nakliyat firmasına ait K.D. yönetimindeki isimli şahsın yaptığı tır aracında arama yapıldı. Yapılan aramada, 9 adet kullanılmış oto parçası, 3 kg. köpek maması, 30 paket sigara ve 3 şişe içki ele geçirildi. Z.Ç.

yönetimindeki başka bir TIR'da yapılan aramada ise muhtelif markalarda 3 bin 640 adet gözlük, 193 adet elektro şok aleti, 20 adet kalem lazer ve 360 şişe içki bulundu.

Edirne merkezindeki bazı işyerlerine yapılan baskınlarda ise 594 paket muhtelif markalarda kaçak sigara, 42 kilo 549 gram tütün, 4 şişe gümrük kaçağı içki, 2 paket puro tütünü, 1 adet kuru sıkı tabanca ve tabancaya ait 2 adet şarjör ile 30 adet dolu gaz fişeği ele geçirildi. Zanlılar gözaltına alınırken, gümrük kaçakçılığıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 13:02:02
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 18:12:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?