4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Kaçakları taşıyan araç kaza yaptı

KAÇAKLARI TAŞIYAN OTOMOBİL SINIRA 200 METRE KALA KAZA YAPTI: 1 ÖLÜ, 4 YARALI

Edirne'de Filistinli kaçak göçmenleri taşıyan otomobilin Yunanistan sınırına 200 metre kala kaza yapması sonucu Filistin uyruklu 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, içerisinde yabancı uyruklu kaçaklar olduğu tespit edilen 34 GP 8238 plakalı otomobil polis ekiplerince takibe alındı. Yunanistan sınırındaki Karaağaç semtine kaçan otomobil takip edildiğini anlayınca kaçmaya başladı. Polis ekibinin ardından takip ettiği ve İzzet Topçu'nun (44) kullandığı otomobil aşırı hız nedeniyle sınıra 200 metre kala kaza yaptı. Ters dönen otomobilde bulunan Filistin uyruklu Halit Abdelmule (28), İsmail Halit (23), Nazrag Çelebi (23) ve otomobil sürücüsü Topçu yaralandı. Filistinli Abdullah Abudi olay yerinde hayatını kaybederken, yaralılar ambulanslarla Edirne Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kaza nedeniyle bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Sınıra yakın olan alanda tarlaları olan çiftçilerin bölgeye geçişlerine izin verilmedi. Jandarma ve polis ekiplerinin incelemesinin ardından Filistinli Abdullah Abudi'nin cesedini otopsi için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi morguna kaldırıldı. Kaza yapan otomobilin sürücü İzzet Topçu ve Filistinli kaçakların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

İstanbul'dan yola çıkan Filistinli kaçakların yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine kaçmaya çalıştıkları belirlendi. Kazada yaralanan mülteciler Edirne Devlet Hastanesi'nde tedavi edildiği sırada Yunan sınırının başka bir bölümümde yakalanan 17 mülteci ise jandarma tarafından sağlık kontrolü için hastaneye getirildi. Polis ve jandarma ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

KAÇAKLARI TAŞIYAN OTOMOBİL SINIRA 200 METRE KALA KAZA YAPTI: 1 ÖLÜ, 4 YARALI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 14:34:00
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 15:17:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?