1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Kadın mahkumlara '8 Mart' bakımı

Edirne Kapalı Cezaevi’ndeki kadın mahkumlara, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle saç bakımı yapıldı.

Trakya Üniversitesi Sağlık ve Kültür Spor Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Halkla İlişkiler Topluluğu, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Edirne Kapalı Cezaevi’nde bulunan 20 hükümlü kadına saç bakımı yaptı. Üniversite öğrencileri, makyaj da yaptıkları hükümlü kadınlara daha sonra karanfil armağan etti.

Etkinliğin ardından cezaevinde açılan yapay çiçek ve okuma yazma kursunu bitiren kadınlara, Başsavcı Vekili Ali Özer tarafından başarı belgeleri verildi.

Kaçakçılık suçundan cezaevinde bulunan Bulgar asıllı Mimi Marinova da çok mutlu olduğunu belirterek, "Bulgaristan’dan getirdiğimiz bıçakları burada satarak geçimimizi sağlıyorduk. Yakalandık ve ceza evine getirildik. 3,5 yıl ceza aldık, 14 ayı geçti. Gençler sağ olsunlar bizi düşünüp böyle bir organizasyon hazırlamışlar. O kadar mutluyum ki, kelimelere ifade edemiyorum" diye konuştu.

Halise Ulukaya ise Kadınlar Günü’nü kızından ayrı geçirmenin üzücü olduğunu belirtti. Ulukaya, "Öğretmenliğe başlamadan önce çalıştığım iş yerinde sahte evrak yüzünden ceza aldığımı 12 yıl sonra öğrendim ve bir gün hava alanında tutuklanarak ceza evine getirildim. Suçsuz yere buradayım ve Temmuz ayında cezam bitiyor. Fakat sabıkalı olduğum için öğretmenlik yapamayacağım. Yinede böyle bir günde hatırlanmak güzel" ifadelerini kullandı.

Cezaevinde Kadınlar Günü ile ilgili bir konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Ali Özer, Türkiye’de kadın hakları konusunda bir çok ülkeden daha ileri düzeyde çalışmalar gerçekleştiğini ve 1930 yılları sonrasında kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındığını vurguladı.

Özer, "19 Aralık 2000 yılından sonra ceza evlerimizde hakimiyet sağlandıktan sonra insanca yaşama koşulları oluşmaya başlamış ve hızlı düzenlemeler getirilerek şu anda gördüğünüz gibi ceza evlerinde Kadınlar Günü’nün kutlanması mümkün hale gelmiştir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2005 Çarşamba 14:16:37
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 19:27:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet soyadımı vermek istemiyorum IP: 85.101.59.xxx Tarih : 8.07.2005 16:47:54
ben çok olumlu karşılıyorum bende 2004 ün kasım ayında edirne kapalı cezaevinden yeni türk ceza kanunundan yararlanarak tahliye olmuştum benim çok hoşuma gitti dünya kadınlar gününde böyle bir girişimin faaliyet göstermesi çok gurur verici birşey teşekkürler