4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Kakava ateşi yandı

EDİRNE'DE KAKAVA COŞKUSU

Her yıl baharın gelişi ile 5 Mayıs'ta kutlanan ve Roman vatandaşların bayramı sayılan Uluslararası Kakava Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Şenlik, Sarayiçi'nde Kakava Ateşi'nin yakılmasıyla başladı

Saatler öncesinden törenin yapılacağı Sarayiçi'ni dolduran Edirneli Romanlar, davul zurna eşliğinde göbek atıp bahşiş topladı. Bazı vatandaşlar ise, kağıtlara yazdıkları dileklerini, gerçekleşmesi Kanuni Köprüsü'nden Tunca Nehri'ne attı.

Yaklaşık 5 bin kişinin doldurduğu alandaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve Edirne Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Kakava Ateşi, Edirne Valisi Gökhan Sözer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve diğer protokol üyeleri tarafından yakıldı.

Kakava Ateşi'nin önünde Roman gençleri, kendilerine özgü giysileriyle gösteriler sundu. Yakılan ateşin kora dönüşmesinin ardından, baharın bol ve bereketli geçmesi için ateşin üzerinden atlanıldı.

Şenliklere yarın sabah gün doğarken Tunca Nehri kenarında devam edilecek. Burada bolluk ve bereket getirdiğine inanılan ağaçtan dal koparacak olan vatandaşlar, sağlıklı bir yıl geçirme inancıyla da nehre girecek.

EDİRNE'DE KAKAVA COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2011 Perşembe 20:26:02
Güncelleme :6 Mayıs 2011 Cuma 00:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?