3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Kakava Festivali renkli geçti

Edirne'de tarihi Sarayiçi'nde düzenlenen 4. Uluslararası Kakava ve Hıdrellez Festivali, renkli geçti. Belediyenin dağıttığı pilavdan almak isteyen vatandaşlar ise izdihama neden oldu.

Edirne Valiliği ile Edirne Belediye Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği Bahar Şenliği etkinliği kapsamında oluşturulan kortej, Edirne Belediyesi önünden Sarayiçi'ne yürüdü. Geleneksel Kakava Ateşi'ni Edirne Valisi Mustafa Büyük, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen birlikte yaktı. Roman vatandaşların başı süslü kızlarının Kakava Ateşi etrafındaki oyunu, büyük ilgi ile izlendi. Kakava Ateşi'nin etrafında göbek atan ve gönüllerince eğlenerek şenliğin tadını çıkaran Roman kızları, etkinliğe katılan gazetecilere bol bol poz verdi. Sarayiçi'nde Edirne Belediyesi'nin dağıttığı pilav-ayran ikramı ise izdihama neden oldu.

Öte yandan yarın sabahın ilk ışıklarıyla Roman vatandaşlar, yeni yılın bol ve bereketli geçmesi için Tunca Nehri'ne girip yıkanacak. 9 Mayıs gününe kadar sürecek festival, Saraclar Caddesi'nde yapılacak piyango çekilişi ile son bulacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 15:03:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?