3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Kakava şenliklerinde pilav kavgası

Edirne'de baharın habercisi olarak kabul edilen Kakava Şenlikleri'nde pilav dağıtımı sırasında yaşanan izdihamda sert tartışmalar yaşanırken, ateşten atlamak isterken alevlerin arasında kalan bir kişi ise yanmaktan son anda kurtuldu.


Edirne'de Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi Meydanı'nda düzenlenen Kakava Şenlikleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Edirne Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan, Belediye Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran ve çok sayıda daire amirinin katıldığı törende, Hıdırellez ateşi yakılarak 2 gün sürecek şenliklerin startı verildi.

Hıdırellez ateşinin yakılmasının ardından Edirne Belediyesi tarafından vatandaşlara pilav ve ayran dağıtıldı. Demir parmaklıkların arkasından dağıtılan pilav ve ayranları almak isteyen çoğunluğunu Roman vatandaşların oluşturduğu yüzlerce kişi izdihama yol açtı. İzdiham nedeniyle görevliler ecel terleri dökerken, bazı vatandaşlar da ezilme tehlikesi geçirdi.

Tokatlaşmalara varan tartışmaların yaşandığı dağıtımda, istenmeyen görüntüler yaşandı. Demir parmaklıkların üzerine çıkarak pilav kapmaya çalışanların yanı sıra parmaklıklar arasından ezilme tehlikesi geçirenler de dikkat çekti. Bazı vatandaşlar
ise demir parmaklıklarla yapılmış kapının kilidini kırarak içeriye girmeye çalıştı. Yaklaşık yarım saat süren izdihamın ardından Roman vatandaşlar, torbalara doldurdukları pilav ve ayranları alarak evlerine gitti.


Bu arada, Hıdırellez ateşinin üzerinden atlarken düşen bir vatandaş alevlerin arasında kaldı. Ayakkabılarına dolan koru, ayağını yere vurarak çıkarmaya çalışan vatandaş zor anlar yaşadı.
Roman vatandaşların, yarın sabah ise şafakla birlikte yeni yılın bol ve bereketli geçmesi için Tunca Nehri'ne girmesi bekleniyor.

İha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 22:19:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?