2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Kan davası kurbanı toprağa verildi

Edirne'de daha önce aralarında husumet olduğu öğrenilen iki aile arasında çıkan silahlı çatışmada hayatını kaybeden Sevgün Karasoy polisin aldığı geniş güvenlik önlemi altında bugün toprağa verildi.

Olay dün akşam saatlerinde Meriç ilçesinde Roman vatandaşların oturduğu Büyükdoğanca Mahallesi Güneş sokak üzerinde meydana geldi. 3 gün önce bir düğünde tartışan Yücel Bulut ile aynı sokaktaki karşı evde oturan komşusu Levent Karasoy arasında tartışma çıktı. Önceki gün at yüzünden tekrar tartışma yaşandı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Yücel Bulut evine giderek av tüfeğini aldı ve karşı tarafın üzerine rastgele ateş açmaya başladı. Karşı taraftakilerde silahlarına sarılınca çatışma yaşandı.

Yaklaşık 10 dakika süren çatışmanın ardından vücuduna çok sayıda saçma isabet eden Sevgün Karasoy(38) hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti. Yücel Bulut, Gürel Bulut ve Gülferiye Bulut ile karşı taraftakilerden Eylem Beşken, Metin Yalın, Rafet Yalın, Kıymet Yalın, Özlem Yalın,Efgan Karasoy ve Arif Yalın gelen ambulanslarla Edirne ve Uzunköprü'deki hastanalere kaldırıldı. Hastanalerde tedavileri süren Arif Yalın, Rafet Yalın ve Metin Yalın'ın durumlarının ciddi olduğu ve hayati tehlikelerinin sürdüğü bildirildi.

Yaşanan olayın ardından ise Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 30 çevik kuvvet memuru Meriç'e gönderildi ve mahallede güvenlik önlemi aldı. Olay sonrası ise polis ekipleri, Yalçın Bulut, Levent Karasoy, Göker Karasoy, Bahattin Kütük ve Tarık Demirkıran'ı gözaltına aldı. Soruşturma sürüyor.Hayatını kaybeden Sevgün Karasoy ise gözyaşları arasında ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek, iki aile arasındaki kavganın yıllardır sürdüğünü belirterek, "Dün tartışmışlar. Tartışmada kavgaya dönüşünce silahlı çatışma çıkmış. Olayda Sevgün Karasoy hayatını kaybetti" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 21:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?