4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Kandilde Roman ilahisi

DİYANET'İN KANDİL PROGRAMINDA ROMAN GRUBU İLAHİLER SÖYLEDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Selimiye Camisi'nde organize edilen Regaip Kandili programında ilk kez bir Roman grubu ilahiler seslendirdi.

2000 yılında Çanakkale'nin Lapseki İlçe Müftülüğü'nün öncülüğünde Roman Dayanışma Derneği tarafından kurulan Roman İlahi Grubu, Selimiye Camisi'ndeki Regaip Kandili programına katıldı. Yurtdışı ve yurt içinden binlerce Müslüman'ın doldurduğu Selimiye Camisi'ndeki kandil programında, Roman grubunun seslendirdiği ilahiler beğeniyle dinlendi.

Roman İlahi Grubu Başkanı Cesur Dikici, "Çanakkale'nin Lapseki ilçesinden, Selimiye Camisi'nde düzenlenen Mevlit Kandili'ne katılmak üzere geldik. Lapseki Müftülüğü ve Roman vatandaşları olarak bu grubu kurduk ve 2000 yılından bu yana görev yapıyoruz. Gayemiz, Roman toplumuna bakış açısını değiştirmektir. Romanlara 'ilahi okuyamaz, dini bilmezler' olarak bakılıyor. Aslında biz Allah'ı seviyoruz, Peygamberimizi seviyoruz. Sırf bunu bütün toplum görsün diye bu grubu oluşturduk. İnsanlar, Romanları içkici, kumarcı, çalgıcı olarak görüyorlar. Aslında öyle değil, Romanlar dini en çok seven bir toplumdur" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de, Edirne Valiliği'ni ziyareti sırasında gazetecilerin sorusu üzerine, "Bu, Roman açılımı değil, mevlit açılımı. Onları bir izleyin" diye konuştu.

DİYANET'İN KANDİL PROGRAMINDA ROMAN GRUBU İLAHİLER SÖYLEDİ
DİYANET'İN KANDİL PROGRAMINDA ROMAN GRUBU İLAHİLER SÖYLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2011 Cuma 10:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?