4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Kanser ilaçlarını çalanlar yakalandı

EDİRNE'DE İLAÇ HIRSIZLARI YAKALANDI

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi kemotarapi bölümündeki eczaneden 1 milyon lira değerindeki kanser ilacının çalınmasıyla ilgili 12 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Polis, İstanbul'da yaptığı operasyonda gözaltına aldığı 12 şüphelinin, ilaçları yurt dışına satmaya çalıştığını belirledi.

Ocak ayında hastanede kanser hastalarının kemotarapi gördüğü ünitede bulunan ve kanser tedavisinde kullanılan tanesi yaklaşık bin TL olan ilaçlar çalınmıştı. Olay sırasında bölümdeki koridordan balkona açılan kapıyı kullanan 3 kişi, buradan ilaç hazırlama odasının raylı penceresini açarak içeri girmişti. Ardından da odadan odaya ilaç vermek için kullanılan ve demir parmaklıklarla kapalı 30 santimetre genişliğindeki eczanenin penceresini kıran hırsızlardan, kiloca zayıf olan bir kişi kırılan pencereden kanser ilaçlarını bulunduğu eczane kısmına girerek, burada kanser tedavisinde kullanılan toplam 1 milyon 8 bin lira değerindeki 14 ayrı ilaçtan bin 129 paket ilacı çalmıştı.

Olayın ardından tüm delilleri toplayan Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, hırsızlık için hastane koridorlarında gezerek keşif yapan 3 kişiyi hastaneni güvenlik kamerası kayıtlarından tespit etti. Ardından da bu kişilerin kimliklerini tespit eden ekipler, teknik takibe başladı. Teknik takibin tamamlanmasının ardından hırsızlıkla ilgili olduğu belirlenen 12 kişi İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı ve Edirne'ye getirildi.

Ekipler, hırsızlık zanlılarının ilaçları yurt dışına satmaya çalıştıklarını tespit etti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

EDİRNE'DE İLAÇ HIRSIZLARI YAKALANDI
EDİRNE'DE İLAÇ HIRSIZLARI YAKALANDI
EDİRNE'DE İLAÇ HIRSIZLARI YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2011 Cumartesi 16:25:03
Güncelleme :15 Mart 2011 Salı 16:08:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?