1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Kapıkule, TIR'cının azap kapısı oldu

Kapıkule Sınır Kapısı’nda yurtdışına çıkış yapacak TIR’lar, 6 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu. Bayram günü Kapıkule Sınır Kapısı’nda kuyrukta bekleyen sürücüler, "Gümrüklerde beklemek artık bizim kaderimiz" dedi.

Kapıkule Sınır Kapısı’nın Türk tarafında bekleyen TIR sürücüleri, "İhracatta büyük artış var, kuyruğun bir sebebi de bu olabilir" diyerek, "Beklemek bizim kaderimiz, her hafta sonu kuyrukta bekliyoruz. Bizim bayramımız böyle yollarda geçiyor. Yeter ki iş olsun biz böyle beklemeye de razıyız; ama yetkililer bu duruma bir çözüm bulsun. Yıllardır böyle. İhracatta büyük artış var, ek seferlere çıkıyoruz; ama devletimiz de artık bizim önümüzü açsın" diye dert yandılar.

Kapıkule gümrük yetkililerinden alınan bilgiye göre, firmaların ihracat yüklerini bayram öncesi gidecekleri ülkelere ulaştırmak istemeleri yoğunluğa neden oldu. Kapıkule TIR Gümrük Sahası’nda işlemi bitmiş araçların Bulgar gümrükçülerin alım yapması için beklediğini belirten yetkililer, "TIR’cıların gümrük işlemlerini kısa sürede tamamlıyoruz. İşlemi bitmiş TIR’lar, Bulgar gümrükçülerini beklemek zorunda kalıyor" diye konuştu.

Kapıkule’de son 24 saatte 370 TIR giriş yaparken, 760 TIR da çıkış yaptı. Bu arada, Kapıkule’de çıkış yapmak için bekleyen 200 civarında TIR bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2005 Cuma 17:59:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?