1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Kapıkule azap kapısı olmaktan çıkıyor

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen gurbetçi vatandaşların önceki yıllarda yaşadıkları sıkıntılarını azaltmak için Kapıkule Sınır Kapısı’nda başlatılan çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor.

Çalışmalar kapsamında, gurbetçilerin yoğun olarak kullandığı Kapıkule Sınır Kapısı’nda, Bulgaristan’dan Türkiye’ye girişte bir olan giriş kontrol noktası 4’e, Türkiye’den Bulgaristan’a çıkış noktasında bir olan çıkış kontrol noktası da 3’e çıkarılacak. Ayrıca Kapıkule’de fiziki düzenlemelerin yanısıra personel sayısı da artırılacak.

Kapıkule Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Aksoy, "Gurbetçi sezonu önümüzdeki günlerde başlıyor. Gurbetçi vatandaşlarımızın gelişlerinde beklemeden seri geçiş yapabilmeleri için bazı düzenlemeler yapacağız. Yeni düzenlemeyle Bulgaristan’dan Türkiye’ye giriş noktasında bulunan bir giriş noktasını 4’e, Türkiye’den Bulgaristan’a çıkış noktasında bulunan bir çıkış noktasını da yapılacak yeni düzenlemeyle 3’e çıkaracağız. Bu çalışmalar gurbetçilerimizin giriş ve çıkışlarını daha da serileştirecek. Bu fiziki çalışmaların yanısıra personel takviyesi de yapılacak" dedi.

DLK-Leonal firması tarafından yapılacak olan yeni düzenlemeler, sezon başlamadan kısa sürede bitirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 14:53:23
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 10:45:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?