3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Kapıkule-Pehlivanköy hattı yenileniyor

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, Kapıkule- Pehlivanköy hattının yenileme çalışmalarına başlıyor. 67 kilometrelik hatta döşenecek rayların bir kısmı getirilirken, olumsuz hava şartları göz önünde bulundurularak çalışmalara Nisan ayında başlanması planlanıyor. 

Türkiye'nin önemli yurt dışı demiryolu bağlantılarından Kapıkule-Pehlivanköy hattı yenileme çalışmalarında kullanılacak raylar, hattın kenarına getirildi. 46'lık olan raylar, 60'lık olanlarıyla değiştirilecek. Raylarla birlikte traversler de yenilenecek. Bu çalışmalarda, TCDD tarafından hattın yenilenmesi için yaklaşık 9 ay önce getirilen ve TMO yanında bekletilen 85 bin beton travers kullanılacak. Yetkililer, ray ve traversleri değiştirmede kullanılan makinenin olmadığını, bu nedenle çalışmaların elle
yapılacağını belirtti. Nisan ayında çalışmalara başlamayı planlayan yetkililer, ray ve traversleri tren sefer saatleri dışında değiştirecek. 

Kapıkule-Pehlivanköy arasındaki demiryolu hattı, 1971 yılından beri kullanılıyor. Yapılacak yenileme çalışmaları sırasında Amerikan imalatı olan 46'lık raylar, daha dayanıklı olan 60'lık raylarla, tahta traversler de beton olanlarıyla değiştirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 16:16:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?