6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

Kapıkule’de 10 km’lik TIR kuyruğu

Kapıkule’de sınır kapısından çıkış yapacak TIR’lar ile Bulgaristan’dan getirdikleri ürünleri günü birlik satıp ülkelerine dönen Bulgar vatandaşlarının, kullandıkları araçlar uzun kuyruk oluşturdu.

Kapıkule gümrük yetkililerinden aldığı bilgiye göre, firmaların ihraç yüklerini, gidecekleri ülkeye Pazartesi günü ulaştırmaya çalışması nedeniyle, hafta sonları TIR’ların Kapıkule girişindeki Türk tarafında 10 kilometrelik, TIR kuyruğu oluştu.

TIR sürücüleri son 2 aydır Kapıkule Gümrük Kapısı’nın çok yoğun olduğunu ifade ederek, “Gümrük personeli (görevlerini yaptıklarını) belirtiyorlar. Ama tek X-Ray cihazı getirmişler. Uzun süre kuyrukta bekliyoruz. Eskiden sadece hafta sonları kuyruk oluyordu. Şimdi ise her gün sıra bekliyoruz” diye konuştular.

UZUN ARAÇ KUYRUĞU

Bu arada sınır kapısından her gün Türkiye’ye giriş yapan ve aynı gün ülkeden ayrılan Bulgar plakalı araçlarla, Türkiye’de yaşayan ve çifte pasaporta sahip soydaşlar ile Bulgaristan’da oturma iznine veya çok girişli süreli vizeye sahip kişiler, bu trafiğin sınır kapısında yığılmasına neden oluyor.

Kapıkule’den pazarcılık amaçlı geçiş yapan araç sayısının her geçen gün artttığını belirten yetkililer, haftasonları pazarcı sayısının 1500’ü geçtiğini bildirdiler. Kapıkule Yolcu Salon Müdürlüğü’nün sahası araçlarla dolarken, iki sıra halindeki otomobil kuyrukları sahanın sonuna gelince, yanlarına yeni sıra oluşuyor.

aa
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 17:30:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?