8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Kapıkule'de 12 kilometre TIR kuyruğu

Kapıkule Sınır Kapısı'nda bilgisayarlarda meydana gelen arıza sonucu 4 saat işlem yapılamaması nedeniyle, 12 kilometre TIR kuyruğu oluştu. 

Her hafta sonu, TIR'ların ihracat yüklerini gidecekleri ülkedeki firmalara pazartesi günü teslim etmeye çalışması nedeniyle oluşan TIR kuyruğu bu sefer bilgisayar arızası nedeniyle oluştu. Bilgisayarlardaki arızanın giderilmesi için çalışan görevliler ancak 4 saatte arızayı giderebildi. Arızanın giderilmesinin ardından Kapıkule Sınır Kapısı'ndan giriş çıkışlar tekrar yapılmaya başladı. 

Kuyrukta bekleyen TIR sürücüsü Ahmet İmrak, "Gece saat 11.00'de sıraya girdim ve 13 saattir kuyruktayım. 13 saatte 5 kilometre ancak yol kat edebildim. Ne olduğunu tam olarak biz de bilmiyoruz ama Kapıkule'deki bilgisayarlara yeni program yüklemişler, memurlar da acemi olduğu için yığılma oluyor. İhracatta da büyük bir artış var. 9. aydan itibaren Kapıkule'de sürekli yoğunluk olur. Hafta içi bu kadar sıkıntı olmaması gerekiyor fakat bir haftadır hafta içi de sıra oluyor. Yıllardır aynı sıkıntıları çekiyoruz, yetkililer sesimizi duysun ve bu probleme bir çözüm bulsunlar" dedi. 

Gece yaşanan bilgisayar arızası sırasında da Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yapmak isteyen küçük araçlar, işlem yapılmaması nedeniyle Bulgar tarafında bekletildi. Bulgar tarafında bekletilen yaklaşık 150 aracın Türk tarafına geçişine saat 02.00'den itibaren izin verilerek işlemleri yapılmaya başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 16:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?