4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Kapıkule'de 16 saattir giriş-çıkış yok

KAPIKULE'YE 16 SAATTİR GİRİŞ-ÇIKIŞ YAPILAMIYOR

Gümrük Müsteşarlığı'ndaki Merkez Bilgi Sistemi'nin veri tabanında oluşan arıza nedeniyle Türkiye genelindeki sınır kapılarında sistemler çöktü. Sistem arızası nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı'nda da 16 saattir giriş ve çıkışlar yapılamazken, saatlerce kuyrukta bekleyen TIR sürücüleri duruma tepki gösterdi.

Gümrük Müsteşarlığı'ndaki Merkezi Bilgi Sistemi'nin veri tabanında meydana gelen arıza nedeniyle tüm Türkiye'de gümrük kapıları adeta çöktü. 16 saattir giriş-çıkışların yapılamadığı Kapıkule Sınır Kapısı'nda 6 kilometre TIR kuyruğu oluşurken, onlarca araç da gümrük sahasında bekliyor. Saatlerdir kuyrukta beklediklerini söyleyen TIR sürücüleri, "Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kapıkule Sınır Kapısı'nda da bilgisayar sistemleri çökmüş, saatlerdir kuyrukta bekliyoruz. Kimse bir açıklama yapmıyor, daha ne kadar

bekleyeceğiz bilmiyoruz. Normalde hafta sonra kuyruk olurdu, sistemlerin çökmesi nedeniyle bu günde kuyruk oldu" diye konuştu.

Kuyrukta beklerken mazotu biten ve bidonla aldığı yakıtı TIR'a koyan sürücü ise, "Beklemekten mazotumuz bitti. Araç sebze yüklü, ne yapacağımızı bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yetkililer, "Gümrük Müsteşarlığı bilgisayar sistemindeki arıza nedeniyle sistemler çöktü. Gümrük sahasındaki tuvaletler ücretsiz olarak hizmetinizdedir, sabrınızdan dolayı teşekkür ederiz" şeklinde anons yaparak sürücüleri bilgilendirdi. Sınır kapılarının ne zaman normale döneceği ise bilinmiyor.

KAPIKULE'YE 16 SAATTİR GİRİŞ-ÇIKIŞ YAPILAMIYOR
KAPIKULE'YE 16 SAATTİR GİRİŞ-ÇIKIŞ YAPILAMIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 13:57:01
Güncelleme :2 Şubat 2011 Çarşamba 18:00:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?