4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Kapıkule'de angus trafiği

KAPIKULE'DE KURBANLIK ANGUS TRAFİĞİ

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala yurtdışından ithal edilen kurbanlık angusların Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda girişleri sürerken, beyan dışı getirildikleri belirlenen anguslara devlet el koydu.

Macaristan'dan Türkiye'ye canlı hayvan taşıyan 2 TIR, Kapıkule Sınır Kapısı'nda kontrol edildi. Muayene memurlarının, aynı firmaya ait 2 TIR'ın karnelerinde belirtilen 27 düve ile 35 dananın sadece 5'inin erkek olduğunu fark etmesiyle detaylı kontrol başlatıldı. TIR'lardaki hayvanların bedellerinin belirtildiği faturanın düşük olduğu da tespit edildi.

Angusları Kapıkule Sınır Kapısı'na getiren 2 TIR'daki 3 Macaristan uyruklu şoför gözaltına alınırken, firma yetkilileriyle temasa geçildi. Anguslarla ilgili 2 fatura düzenlendiği ve birisinin daha düşük değerde kesildiği tespit edildi. Anguslar, Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı Edirne Tahaffuzhane ve Gümrük Veteriner Müdürlüğü'nün Kapıkule'deki alanına indirildi.

Yetkililerin, Macaristan uyruklu 3 TIR sürücüsü, hayvanların yüklenmesine refakat eden veteriner, ithalatçı firma ile hayvan ithalatında gümrük işlemlerini yapan gümrük müşavirliği firmasıyla ilgili yasal işlem yapacakları belirtildi.

Edirne Tahaffuzhane ve Gümrük Veteriner Müdürlüğü'nde tutulan angusların, bakımları da burada yapılıyor. Hayvanların su ve gıda ihtiyacının sağlanması için ithalatçı firma yetkilileriyle görüşüldüğü, temin edilen su ve yemin gümrük muhafaza memurlarınca hayvanlara verildiği ifade edildi.

El konulan angusların satışı Edirne Defterdarlığı tarafından yapılacak.

KAPIKULE'DE KURBANLIK ANGUS TRAFİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 15:57:03
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 01:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?