6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

Kapıkule'de bayraklı eylem

İskenderun Belediyesi’nde çalışırken işten çıkartılan ve hakkını aramak için hukuki yollara başvuran Aziz Toplar, sonuç almayınca Türk bayrağını ve kimliğini Kapıkule’deki görevlilere teslim ederek ülkeyi terk etmek istedi.

Türkiye’de hukukun üstünlüğünün kalmadığını iddia eden Aziz Toplar, 16 gündür Kapıkule Sınır Kapısı önünde sürdürdüğü oturma eyleminin ardından, nüfus cüzdanını ve elinde bulunan Türk Bayrağını görevlilere teslim ederek sınırı geçmek istedi. Türk vatandaşlığından çıkmak istediğini belirten Toplar, Avrupa Birliği’ne (AB) girmek isteyen Türkiye’nin, yaşamsal hakkını elinden aldığını iddia ederek, sınırı geçtiği takdirde Fransa’da AB binası önünde oturma eylemi yapacağını bildirdi.

İskenderun’da "Yerel Yönetimlerde Çeteler Değil, Hukuk Kazanacak" parolasıyla eylem yapan Toplar, Türkiye’de insan haklarının ihlal edildiğini, yaşam hakkının elinden alındığı bir ülkede yaşamak istemediğini ve nüfus cüzdanını teslim ederek ülke vatandaşlığından çıkmak istediğini söyledi.

Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki yetkililere elindeki Türk Bayrağını ve nüfus cüzdanını teslim etmek isteyen Toplar’a yetkililer, kendilerinin böyle bir yetkileri olmadığını, pasaport olmadan da kendisini geçiremeyeceklerini iletti. Elindeki nüfus cüzdanını teslim edemeyen Toplar, sınır kapısından geçmek için teşebbüste bulundu; fakat yetkililer tarafından izin verilmedi. Olay yerinde bulunan görevliler Toplar’a, sınırı bu şekilde geçemeyeceğini, hakkını farklı bir şekilde araması gerektiğini belirtti. Sınırı geçme isteğini ısrarla dile getiren Toplar, sonuç alamayınca yetkililere kendisini gözaltına almaları talebinde bulundu.

Eyleminde başarısız olan Toplar, bu sefer de Edirne Valiliği önünde oturma eylemi yapmak üzere oradan geçmekte olan bir otomobile binerek Kapıkule Sınır Kapısı’ndan ayrıldı.

edirne
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 10:53:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?