3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Kapıkule'de eroin operasyonu

Edirne Kapıkule Gümrük Sahası'nda yurt dışına çıkış yapmak isteyen bir TIR'da yapılan aramada 66 kilo 310 gram eroin ele geçirilirken, olayla ilgili 16 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Bulgaristan, Avusturya, Hollanda üzerinden Belçika'ya gitmek isteyen M.G. idaresindeki 34 EL 9855 dorse ve 34 EL 9856 çekici plakalı TIR, Kapıkule Gümrük Sahası'na girişinde istihbarat bilgileri çerçevesinde X-ray cihazından geçirildi. Cihaz taramasında yoğunluk tespit edilen TIR'da, Edirne Kaçakçılık İstihbarat Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri ve narkotik köpeği ''Bak'' arama yaptı. Aramada, TIR'ın yasal yükü olan minibüsün tamponuna zulalanmış 129 pakette 66 kilo 310 gram eroin ele geçirildi.
 
Bursa Kaçakçılık ve Narkotik Gümrük Muhafaza ekipleri ile Edirne Kaçakçılık İstihbarat Narkotik Gümrük Muhafaza ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda, olayla ilgisi bulunduğu bildirilen TIR sürücüsü M.G. ile C.D., İ.M., F.A., E.Ç., S.Ö., A.A., M.D., A.K., H.K., İ.Y., Y.B.A., H.G., N.Ç., M.Y. ve S.Ç., Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 12:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?