3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Kapıkule'de eroin operasyonu

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurtdışına çıkış yapmak isteyen bir otomobilde, 93 kilo 430 gram eroin ele geçirildi. Eroinlerle ilgili olarak 2 kişi gözaltına alınırken, 1 kadına ise yurt dışına çıkış yasağı konuldu. 

Edinilen bilgiye göre, Hollanda'dan Türkiye'ye giriş yapan ve İstanbul'un Silivri ilçesine giden F.A.'nın kullandığı HF OH 792 Hollanda plakalı otomobile eroin yüklendi. F.A'nın kullandığı ve içinde H.F.A. ile E.G.'nin bulunduğu otomobil, Hollanda'ya gitmek için Kapıkule Sınır Kapısı'na geldi. Sınır kapısında Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerince durdurulan araç, X-ray cihazına yönlendirildi. Yapılan taramada aracın bazı bölümlerinde yoğunluk tespit edildi. Yapılan titiz arama sonucu aracın alt tarafında hazırlanan zulada 178 pakette 93 kilo 430 gram eroin ele geçirilirken, aracın Türkiye'den Hollanda'ya gidişi sırasında takip edilecek yol güzergahının işaretlendiği bir harita da bulundu. 

Gözaltına alınan F.A. ve H.F.A. sevk edildikleri mahkemece tutuklanırken, E.G. adlı kadın ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Eroinle ilgili olarak yurt dışında bulunduğu belirlenen 3 kişinin de arandığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 18:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?