4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Kapıkule'de mülteci operasyonu

KAPIKULE'DE MÜLTECİ OPERASYONU

Edirne Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, yasa dışı yollarla göçmen kaçakçılığı yapan uluslararası bir şebeke çökertildi. Operasyonlarda 7 göçmen kaçakçısı tutuklanırken, 26 göçmen de yakalandı.

Alınan bilgiye göre; 5 ay önce gelen bir istihbarat üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar neticesinde 11 noktada ve TIR araçlarında, minibüslerde operasyonlar yapıldı. İnsan tacirlerinin, kaçırmak istedikleri göçmenleri havasız, küçük bir kasanın içinde havasız kalma ihtimallerine rağmen sakladıkları gözlendi.

Şebekenin, Irak ve Ortadoğu ülkelerinden Türkiye'de ikamet eden şahısların aracılığı ile temin ettiği göçmenleri İstanbul'a getirdikleri ve burada belli bir sayıya ulaşana kadar Aksaray, Kumkapı ve civarındaki otellerde veya evlerde barınmalarını sağladıkları belirlendi. Gerekli hazırlıklarını tamamladıktan sonra Edirne sınırlarını kullanarak illegal olarak Avrupa ülkelerine götürmeye çalıştıkları, geçişini sağlamak üzere anlaştıkları göçmen şahısların çocukları için 2 çocuğa 1 göçmen parası istedikleri tespit edildi.

Olayla ilgili gözaltına alınarak Edirne Adliyesi'ne sevk edilen 8 kişiden 7'si tutuklandı. Operasyonlarda yakalanan 26 göçmen ise sınır dışı edilmek üzere Edirne Göçmen Barınma Evi'ne konuldu.

KAPIKULE'DE MÜLTECİ OPERASYONU
KAPIKULE'DE MÜLTECİ OPERASYONU
KAPIKULE'DE MÜLTECİ OPERASYONU
KAPIKULE'DE MÜLTECİ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 16:26:04
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 15:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?