3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Kapıkule'de tarihi eser operasyonu

Türkiye'den Fransa'ya gitmek üzere Kapıkule Gümrük Sahası'na gelen TIR'da yapılan aramada çok sayıda tarihi eser ele geçirilirken, düzenlenen operasyonla 8 kişi gözaltına alındı. 

Kapıkule Kaçak İstihbarat ve Narkotik Şube ekipleri, şüphe üzerine gümrük sahasına gelen TIR'ı X-ray tarama cihazına sevk etti. Buradaki tarama sonucunda şüpheli olarak işaretlenen yerlerde yapılan aramada, dorsede yüklü 2 adet sandık içerisinde beyana uygun olan ve tarihi eser niteliği bulunmayan 2 adet mermer kurna ile 1 adet ayna, korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak değerlendirilen yüksekliği 98 santimetre, genişliği 42-48 santimetre ve kalınlığı 9 santimetre olan Roma dönemine ait 1 adet mezar steli ele geçirildi.
 
Olayla ilgili olarak Edirne Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nce yapılan operasyonda, yük sahibi ve nakliyeci firma sahipleri ile gümrük müşaviri olan V.B., A.B., M.B., E.K., İ.H., A.M.H., M.A. ve F.S. isimli şahıslar gözaltına alındı. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen şahıslardan araç sürücüsü A.D., yük sahibi firma ortakları V.B., A.B., M.B. ile nakliyeci firma genel müdürü ABD uyruklu A.M.H. isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 15:45:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?