4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Kapıkule'de TIR kuyruğu

KAPIKULE'DE 8 KİLOMETRELİK TIR KUYRUĞU

Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan TIR'lar, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Kapıkule Sınır Kapısı'nda 8 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Yüklerini götürecekleri ülkelere yetiştirmek için sınır kapısı önünde bekleyen TIR sürücüleri, ailelerinden uzakta olmanın verdiği hüzünle bayramı buruk karşıladı.

Ailelerini telefonla arayarak, bayramlarını kutlayan TIR sürücüleri, meslekleri gereği özel günlerde çoğu zaman aileleriyle birlikte olamadıkları için üzüldüklerini ancak, alın teriyle para kazanmanın bazı bedelleri olduğu için buna katlandıklarını söyledi. 15-16 saattir kuyrukta beklediklerini ifade TIR sürücüleri, "Bugün bayram ancak biz bayramı sevdiklerimizden uzakta sınır kapılarında kuyrukta geçiriyoruz. Bizde sevdiklerimizle bayram geçirmeyi isterdik ama mesleğimiz gereği olmuyor. Yakınlarımızla

ancak telefonla bayramlaşabiliyoruz, buda bizi ister istemez duygulandırıyor. Şoförün bayramı, özel günü, cenazesi olmaz, bayram patronlaradır, biz bırak ikinci, üçüncü sınıf vatandaşı, beşinci sınıf vatandaş bile olamıyoruz. Aramızda 30 yıllık şoförlük yapanlar var ancak birkaç bayramı ancak ailesiyle geçirmiştir. Ekmek parası için bayram da olsa çalışıyoruz" dedi.

KAPIKULE'DE 8 KİLOMETRELİK TIR KUYRUĞU
KAPIKULE'DE 8 KİLOMETRELİK TIR KUYRUĞU
KAPIKULE'DE 8 KİLOMETRELİK TIR KUYRUĞU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2010 Perşembe 16:20:01
Güncelleme :9 Eylül 2010 Perşembe 18:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?