3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Kapıkule'de TIR kuyruğu

Bayramda çalışmak zorunda kalan TIR şoförleri Kapıkule Sınır Kapısı'nda 14 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

İhracat mallarını Avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki firmalara teslim etmek isteyen Türk firmaları sınır kapılarında uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurtdışına çıkış yapmak isteyen TIR sürücüleri 14 kilometre kuyruk oluşturdu.

Bayramı evlerinden ve sevdiklerinden uzakta kuyruklarda geçiren TIR sürücüleri, "Bayramı kuyruklarda geçiriyoruz. Her hafta sonu kuyrukta beklemek zorunda kalıyorduk. Bayram tatilinin girmesi ile birlikte ihracatçı firmalarda mallarını yetiştirme telaşına düştü. Bu yüzden Kapıkule Sınır Kapısı'nda 14 kilometre kuyruk oluştu. 24 saattir kuyrukta bekliyoruz ve hala sınır kapısına ulaşamadık. Yetkililer artık bu duruma bir çözüm bulsun" dedi.

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurtdışına çıkış yapmak isteyen TIR sürücüsü Ahmet Dalgıç ise " Ben 24 saattir kuyrukta bekliyorum. Şu anda sınır kapısına girmek üzereyim. Bayramları ailemizden ve sevdiklerimizden uzakta geçiriyoruz. Ben 13 yıldır bu işi yapıyorum ve 13 yılda 26 tane bayram var. Ben 13 yılda 10 defa bayramı ailemin yanında geçirmedim. Onların rahat etmesi için bizim fedakarlık yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

Kapıkule gümrük yetkilileri ise TIR'ların bayram nedeniyle gidecekleri ülkedeki firmalara taşıdıkları mallarını teslim etmeye çalışması nedeniyle Türk tarafında TIR kuyruğu oluştuğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 22:08:33
Güncelleme :11 Aralık 2008 Perşembe 13:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?