6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

Kapıkule'de uzayan kuyruklar stresi de beraberinde getiriyor

Yoğunluk nedeniyle Türkiye’nin en büyük sınır kapısı Kapıkule’de 16 kilometre, Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı’nda 4 kilometre ve İpsala Sınır Kapısı’nda ise 18 kilometre araç kuyruğu oluştu.

Sınır kapılarında oluşan uzun kuyruklar gurbetçilerin sinirlerini bozdu. Kapıkule Sınır Kapısı’na giden otoban, sırayı bozan araçlar ve olayı protesto etmek isteyenler nedeniyle sabah 06.00 sıralarında trafiğe kapandı. Yaklaşık bir saat trafiğe kapalı kalan otoyolda sinirler iyice gerildi ve zaman zaman kavga çıktı. Saatlerce kuyrukta beklerken sırayı bozarak öne geçmek isteyen bir kişi önünde bulunan araçtaki kadın tarafından terlikle dövüldü. Kavga jandarma ve polisin araya girmesiyle büyümeden önlenirken, trafiğe kapanan yol polis ve jandarmanın uzun çabaları sonucu açılabildi.


10 saat kuyrukta beklediğini söyleyen bir gurbetçi, "Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımız Avrupa’da problemlerin çözüldüğünü söylediler. Hani nerde çözüldü, görmüyorlar mı bunları, biraz bizimle ilgilensinler. Cep telefonu numarası vermekle problem çözülmüyor. Şu rezilliğimizi bir görsünler" dedi. Edirne Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise, problemin Türk tarafından kaynaklanmadığı, Bulgaristan sınır kapısının fiziki olarak yetersiz ve küçük olduğu, tüm sorunun Bulgaristan’dan kaynaklandığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, Bulgaristan yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesinde Bulgaristan tarafında iki ilave peron daha açıldığı da ifade edildi.
Çarşamba gününden itibaren başlayan araç kuyruğunun pazar gününe kadar sürmesi beklenirken, polis ve jandarma bölgede trafik ve asayişin sağlanması için yoğun bir şekilde çalışmasını sürdürüyor.

iha-edirne
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2004 Cuma 10:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?