6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

Kapıkule'deki operasyonda dokuz tutuklama

Edirne İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen Kapıkule Kara Ulaştırma Şube Müdürü Keriman Kök ile memurlardan Turhan Baklacı, Hicri Gider, Yusuf Süzgün, Mustafa Öztürkler, Ahmet Ergi, Abidin Dinç, Vejdi Vural ve Levent Özkarabacak tutuklandı.

Mehmet A, Akın S, Gülcay U ve Selami A tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Rüşvet ve suistimal suçlaması

Yurtdışına çıkış yapan tırlara uluslararası geçiş belgesi düzenleyen görevliler, tır şoförlerinden rüşvet almak, evrakta tahrifat yapmak ve görevi suistimalle suçlanıyor.
Edinilen bilgiye göre, banka kayıtlarından yapılan araştırma sonucunda, Kapıkule Kara Ulaştırma Şube Müdürlüğü’ndeki şüpheli memurlar ile para ilişkisi bulunduğu tespit edilen İzmir’de şirket sahibi ve ortağı Nejdet Y, Süleyman A, Levent G, Kemal Semih B, İzmir’de şoför Bekir T. ile Kapıkule bölgesinde market sahibi Ahmet E.tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bir memur teslim olmuştu

Kapıkule Kara Ulaştırma Şube Müdürlüğü’nde görevli, aranan memurlardan Levent Özkarabacak da Edirne Cumhuriyet Savcılığı’na gelerek teslim olmuştu. Levent Özkarabacak da ’rüşvet ve suistimal’ iddiaları doğrultusunda İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti.

Müdürlükte görevli 10 kişi ile İzmir ve İstanbul’da şirket sahibi ve ortağı yedi kişi ile Kapıkule bölgesinde market sahibi bir kişi, ’mali kaçakçılık, rüşvet almak-vermek, evrakta sahtecilik’ iddialarıyla gözaltına alınarak Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilmişti.

Tırların çıkışı durdurulmuştu

Kapıkule’de görevli tüm Kara Ulaştırma Şube Müdürlüğü personelinin gözaltına alınması nedeniyle bir süre tırların yurtdışına çıkış işlemleri durmuş, İstanbul’dan takviye ekipler gönderilmişti.

Tır kuyruğu haftasonunda 16 kilometreyi bulmuştu

Ancak hafta sonu artan Tır yoğunluğuna az sayıda görevli yeterli olamayınca Tır kuyruğu 16 kilometreyi bulmuştu.

Edirne Jandarma Komutanlığı’nca yürütülen operasyonda zanlıların 10’u Kapıkule’de, diğerleri ise İstanbul ve İzmir’de gözaltına alınmıştı.

kenthaber-ajanslar-istanbul
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2004 Salı 13:03:11
Güncelleme :19 Ekim 2004 Salı 13:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?