4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Kar sınır kapısını kapattı

Trakya, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Edirne’den Bulgaristan’a geçişi sağlayan Hamzabeyli Sınır Kapısı yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Balkanlar üzerinden gelen kar yağışı Edirne ve Kırklareli’de etkili olmaya başladı. Kar yağışı nedeniyle Türkiye’nin Bulgaristan’a ulaşımını sağlayan Hamzabeyli Gümrük Kapısı yoğun kar yağışı nedeniyle saat 07.00’den itibaren ulaşıma kapandı.

Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nın ulaşıma açılması için karayolları ekipleri seferber edildi. Yurt dışına çıkış yapmak üzere yola çıkarılan 20 TIR kayarak yolda kaldı. Kar yağışı sabah Edirne kent merkezinde de etkili olmaya başladı.

Hava sıcaklığının 1 ile 3 derece olduğu Kırklareli'nde, merkeze bağlı Dereköy'de dün akşam başlayan ve yer yer devam eden kar yağışı merkez ilçe başta olmak üzere Kofçaz, Babaeski, Vize, Pehlivanköy, Demirköy ve Pınarhisar ilçelerine de ulaştı.

Karın etkili olduğu Bulgaristan'a açılan sınır kapısının bulunduğu Dereköy'de kar kalınlığı 10 santimetre olarak ölçüldü. Dereköy Sınır Kapısı ile Kofçaz, Vize, Demirköy ilçelerinde karla mücadele devam ediyor. Istarga Yokuşu'ndaki buzlanma nedeni ile Dereköy Köyü-merkez arasında ulaşım güçlükle sağlanırken, jandarma ekipleri bu bölgede sürücülerin zincirsiz trafiğe çıkmasına izin vermiyor.

Kırklareli’de sabah okula giden öğrenciler ve vatandaşlar ellerinde şemsiyelerle lapa lapa yağan karı görünce sevindi.

Yetkililer, Kırklareli ve ilçelerinde kar yağışının gün boyunca devam edeceğini kaydetti.

SICAKLIKLAR BATI BÖLGELERDE 3 İLA 5 DERECE AZALACAK

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin büyük bölümünde aralıklarla görülecek yağışların, Edirne, Kırklareli, Adana, Osmaniye, Eskişehir, Bolu, Bartın ve Karabük çevreleri ile Antalya şehir merkezinde kuvvetli, Antalya'nın doğu ilçelerinde (Serik, Alanya, Gazipaşa, Manavgat, İbradı, Gündoğmuş, Side) aşırı olması bekleniyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Edirne ve Kırklareli ile Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kütahya ve Bolu, Kastamonu ve Karabük'ün yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege Kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Antalya çevrelerinde kuvvetli (40-60 km/s), akşam saatlerinden itibaren Marmara'da yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Edirne, Kırklareli, Adana, Osmaniye, Eskişehir, Bolu, Bartın ve Karabük çevreleri ile Antalya şehir merkezinde kuvvetli, Antalya'nın doğu ilçelerinde (Serik, Alanya, Gazipaşa, Manavgat, İbradı, Gündoğmuş, Side) aşırı olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara, Ege Kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Antalya çevrelerinde kuvvetli (40-60 km/s), akşam saatlerinden itibaren Marmara'da yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

 

...
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2011 Pazartesi 10:35:10
Güncelleme :26 Ekim 2011 Çarşamba 18:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?