3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Kar sınırdan girdi

EDİRNE'de sabaha karşı başlayan kar yağışı nedeniyle kent beyaza büründü.

Yoğun Kar yağışı nedeniyle karayolları ve belediye ekipleri yollarda kar kürüme ve tuzlama çalışmalarına başladı, trafik ekipleri ise kontrollerini sıklaştırdı. Tekirdağ ve Kırklareli'nde ise sağanak yağmur yaşamı etkiledi.Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası Trakya'yı etkisi altına aldı. Hava sıcaklığının gece sıfırın altına düştüğü Edirne'de saat 01.00 sıralarında kar yağışı etkisini gösterdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle kent kısa sürede beyaza büründü. Karayolları ve belediye ekepleri saat 02.00'den itibaren yollarda tuzlama ve kürüme çalışmalarına başladı. Şehiriçi ve Bölge Trafik ekipleri ise güzergahlarında kontrollerini sıklaştırdı.Tekirdağ ve Kırklareli de ise yağmur yağışı etkili olurken, Çorlu'da da saat 03.15'de kar yağışı başladı.

İSTANBUL'DA BUZ GİBİ HAVA 

İstanbullular güne yağmur ve soğuk havayla uyandı. Yer yer etkili olan sağanak yağmurla birlikte beklenen kar yağışının soğuğu hissedildi. Geceden itibaren etkili olmaya başlayan yeni yağışlı hava, kentin özellikle kuzey ilçelerini etkileyecek...
Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı hava, başta özellikle İstanbul’un Sarıyer, Beykoz, Kağıthane ve Şişli gibi kuzey ilçeleri olmak üzerek il genelinde etkili olacak... 

Cumartesi günü sıcaklıkların azalmasına paralel olarak Boğaz çevresi ve Anadolu yakasında yağışların aralıklı karla karışık yağmur ve yükseklerde kar yağışına dönüşmesinin beklendiğine işaret eden Yıldırım, yağışların aynı gün akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceğini ifade etti. 

Hava sıcaklığının Cuma gününden itibaren 8-10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceğini kaydeden Yıldırım, kar yağışının il genelinde örtü bırakmasının beklenmediğini belirtti. En düşük ve en yüksek hava sıcaklıklarının Cuma günü 3-8, Cumartesi günü 2-6 derece olmasının tahmin edildiğini ifade eden Yıldırım, hafta başından itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarına çıkmasının beklendiğini kaydetti. 

Mustafa Yıldırım, geçen 2 gün içerisinde İstanbul’un kuzey ilçelerinde normallerin üzerinde kaydedilen yağış nedeniyle toprağın yeterince doymuş olmasından dolayı sel, taşkın ve su baskınlarıyla birlikte toprak kaymalarına karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini de hatırlattı.

aa
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 10:27:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?