4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Kar yaşamı felç etti

Edirne ve ilçelerinde dün geceden bu yana devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

 Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Hamzabeyli Sınır Kapısı yeniden ulaşıma açıldı. Sınır kapısında kar engeli aşılırken, bu kez de Bulgaristan'da meydana gelen kazalar nedeniyle araç giriş çıkışı yapılamıyor. Hamzabeyli Sınır Kapısı'na gitmek isteyen TIR ve diğer araçlar, Kapıkule Sınır Kapısı'na yönlendiriliyor.

Alarma geçen İl Özel İdare ekipleri, kapalı bulunan 100 köy yolunu açmaya başladı. Edirne Merkeze bağlı Sarayakpınar, Ekmekçi ve Karabulut köy yollarında çalışma yapan İl Özel İdareri ekipleri 1 grayder, 1 kepçe, bir kar püskürtme ve 1 kamyon ile çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Tipinin etkili olduğu köy yollarının bazı bölgelerinde kar kalınlığı 1 metreye kadar ulaştı. Kar püskürtme aracı ile önce karları temizleyen ekipler, ardından tuzlama çalışması yapıyor.

Kar yağışının bugün de devam edeceğini ifade eden yetkililer, gece en düşük hava sıcaklığının -8 derece olarak ölçüldüğünü bildirdi. Edirne'de sıcaklığın geceleri - 10 dereceye kadar düşeceğini ve gündüz ise sıcaklığın 2 derece ile eksi 5 derece olacağını belirten yetkililer, karla birlikte rüzgarın saatteki hızının da 40 kilometre civarında olduğunu kaydetti.

Edirne İl Özel İdaresi oluşturduğu 9 ekiple, Edirne merkez, Süloğlu, Lalapaşa, Havsa, Uzunköprü, Keşan, Enez, İpsala ve Meriç ilçelerinde kar nedeniyle kapanan 100 köy yolunu açma çalışmalarını sürdürüyor. İl Özel İdaresi ekipleri, dün gece Uzunköprü ilçesine bağlı Harmanlı-Süleymaniye köyleri arasında kar nedeniyle bir araçta mahsur kalan 15 maden işçisini kurtardı. Ekipler, sabah saatlerinde de kapalı olan Sığırcılı, Çakmak ve Elçili köy yollarını açarak bu köylerdeki diyaliz hastalarının Edirne'ye ulaşmaları sağladı. Keşan Küçükdoğanca köyünde ise doğum sancıları tutan hamile bir kadın İl Özel İdare ekipleri tarafından Kaşan Devlet hastanesine götürüldü.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin, bir yandan köy yollarını açma çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da Karayolları ekiplerine yardımcı olduklarını belirtti.

Bu arada, Edirne Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, otogar ve kent çıkışında araçları zincir takmaları yönünde uyarıyor. Zincir takmayan araçların ise yola devam etmelerine izin verilmiyor. 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2010 Cumartesi 16:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?