1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Kara tren türkülerde kaldı

Yıllar önce çalışmak için Avrupa ülkelerine kara trenlerle giden gurbetçilerimiz şimdi lüks trenlerle geri dönüyor.

 İlk gurbetçi kafilesi Optima Expres ile Edirne Ayşekadın Tren Garı’na geldi. Gurbetçilerimiz burada halk oyunları ekibiyle karşılandı.

Trenden inen gurbetçiler, tren yolcuğunun rahatlılığından bahsederken şirket yetkilileri ise, Türkiye’de yaşadıkları sorunlar nedeniyle sıkıntı çektiklerini söyledi.

7 Nisan Perşembe günü Villach’tan hareket eden Optima Expres, yaklaşık 30 saat süren yolculuk sonunda Edirne’ye geldi.

90 yolcusunun bulunduğu ve 50 otomobille gelen tren 50 dakika rötar yaparken, tren yolcuları ise trenin rahatlığından bahsetti. Halk oyunları ekiplerinin gösterisiyle karşılanan Optima Expres perona yanaştığında, ülkelerine gelen gurbetçiler Türkiye’de olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Trenden inen yolcular, kendilerini bekleyen yakınlarını karşılarında görünce birbirlerine sarılarak ağladı.

Yolculardan Hatice Eser, akrabalarını görür görmez gözyaşları içinde hasret giderdi. Cemil Yılmaz, rahat bir yolculuk yaptıklarını belirterek, "Yalnız trende özellikle Bulgaristan ve Romanya’da çok bekledik. Bulgaristan’da beklediğimiz sırada da bize Türkiye’de sorun olduğunu, bu nedenle beklediğimizi söylediler. Ben trende çok rahat ettim; ancak vapur daha rahat. Ben 2 yıl önce vapurla gelmiştim. Fakat denizden korktuğum için bir daha vapurla gelemedim. Bence en iyisi karayolu" dedi.

Bayram Aymelek ise, yaklaşık 42 yıldır Almanya’da yaşadığını dile getirerek, yolculukları süresince birçok ülkeyi geride bıraktıklarını; ancak sadece Bulgaristan’da 43 euro’luk vize parası verdiklerini kaydetti. Aymelek, "Bizim hükümetimiz bu kadar güçsüz mü de bu ülkeye hala vize veriyoruz? Biz onlara vize verirken öğrendiğim kadarıyla onlar bize vize vermiyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 19:28:37
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 13:32:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?