2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Kardeş şehir protokolü yenilendi

Edirne Belediyesi'nin düzenlediği ''Haskova Günleri'' kapsamında, Edirne ve Haskova Belediyesi arasındaki kardeş şehir protokolü yenilendi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Belediye Meclis Salonu'ndaki törende, yenilenen protokol sayesinde, Bulgaristan'ın Haskova kenti ile Edirne Belediyesi arasında var olan dostluğun resmileşeceğini söyledi. İki kent arasında yıllardır ciddi iş ve dostluk ilişkileri olduğunu ifade eden Sedefçi, bu iyi ilişkileri daha da ileri götürmek için ellerinden geleni yaptıklarını bildirdi.

Haskova Günleri'nden önce geçen yıl Kasım ayında Haskova'da ''Edirne Günleri'' düzenlendiğini belirten Sedefçi, etkinliğin Haskova halkından yoğun ilgi gördüğünü kaydetti. Başkan Sedefçi, ''Anlaşmayı imzalamaktaki amacımız var olan dostluğu pekiştirmektir. Bundan sonra dostluğun yanı sıra ekonomik ve sosyal yönde de ilişkilerin gelişmesini sağlayacağız'' dedi.

Haskova Belediye Başkanı Georgi İvanov da anlaşmanın çok uzun yıllardır beklendiğini söyledi. Anlaşmadan mutluluk duyduğunu ifade eden İvanov, ''Bu anlaşma, ilerideki ortak çalışmaların temeli olacaktır'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sedefçi ile İvanov, daha önce imzalanan İşbirliği Protokolü baz alınarak yenilenen Kardeş Şehir Anlaşmasını imzaladı. Törenin sonunda iki belediye başkanı da birbirlerine illerini tanıtan hediyeler verdi.

Edirne'de Haskova Günleri Etkinliği, 20 şubat cuma günü sona
erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 17:15:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?