3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Kaymakamdan jet soruşturma

Edirne'nin Keşan ilçesinde ücretli öğretmenlik başvurusu için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giden G.K. adlı öğretmen görevli memurdan bilgi almak istedi. Konuşma esnasında araya giren Milli Eğitim Müdür Vekili Turgut Yıldız'ın aşağılayıcı bir şekilde G.K'ya "Seni burada istemiyoruz. Benim memurumu rahat bırakın" diyerek kovmaya çalıştığı ileri sürüldü. 

Milli Eğitim Müdür Vekili Turgut Yıldız'ın bu garip davranışına bir anlam veremediğini söyleyen G.K. dilekçeyle kaymakamlığa şikayette bulundu. Dilekçesinde bir eğitimcinin bu tarz davranışının şık olmadığını söyleyerek, "Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde böyle bir konumda olan bir eğitimcinin meslektaşına bu denli saygısızca ve önyargıyla yaklaşmasını anlayamıyorum. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı'nın vermiş olduğu ücretli öğretmenlik hakkımı kullanmak istedim. Ancak bir devlet kurumunda gördüğüm muamele beni oldukça üzdü. Ve ben de bir eğitimciyim" diyerek yetkili birimlerin gerekli cezayı vermesi gerektiğini söyledi. 

Kaymakamlığa verilen dilekçeyi titizlikle incelediğini söyleyen Kaymakam Abdülkadir Karataş, "Konuyu inceliyoruz. Yıldız hakkında soruşturma başlattım. Edirne'den gelecek müfettişler gerekeni yapacaklardır. Ben hangi devlet kurumunda olursa olsun vatandaşa bırakın hareket etmeyi suratının şeklini bile değiştirmesine tahammülüm olamaz. Bizler vatandaşa güler yüzle hizmet etmekle yükümlüyüz. Devlet vatandaşını küstürmez. Küstürenlere de hesabını sorar" diye konuştu. 

Suçlanan Milli Eğitim Müdür Vekili Turgut Yıldız ise devlet memuru olduğunu ve konuşmayacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 22:12:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?