3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Kene ile mücadele çalışmaları sürüyor

Edirne'de havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan keneler belediyeyi alarma geçirdi. 

Özellikle Yeni İmaret Mahallesi'nde çok sayıda canlı kenenin görülmesi üzerine Edirne Belediye Başkanlığı 'Kene ile Mücadele Timi' kurdu. Biri veteriner hekim olmak üzere toplam 15 kişilik ekip günün belirli saatlerinde sokak aralarını ve ağaçlık bölgeleri ilaçlamaya başladı. 

Edirne Belediye Başkanlığı son günlerde mahalle aralarında çok sayıda kenenin çıplak gözle görülmesinin ardından harekete geçti. Belediye tarafından kurulan 15 kişilik ekip sokak aralarını ve ağaçlık bölgeleri kenelere karşı ilaçlamaya başladı. Ayrıca ekipler vatandaşları da kene'den korunmanın yolları hakkında bilgilendirdi. 

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Er Meydanı ve çevresinde güreşler öncesi spekülasyonların önüne geçmek için keneyle mücadele çalışmalarına başladıklarını belirten Edirne Belediyesi Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken, "30 Haziran-6 Temmuz tarihlerinde Sarayiçi mevkisinde yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Şenlikleri Haftasına gelecek konuk ve güreşçilerin olası kene vakalarından korumak için şimdiden tedbirlerimizi aldık. Ekiplerimiz Sarayiçi meydanını ve kenenin görüldüğü mahallelerde ilaçlama çalışmaları yapıyorlar" dedi. 

Kurulan 15 kişilik ekibin başında bulunan Edirne Belediyesi Veteriner Hekimi Mehmet Rodoplu da, "Keneyle mücadele için 15 kişilik ekip kurduk. Ekiplerimiz nöbetleşe olarak ikiye bölünüyorlar ve bölgede ilaçlama çalışması yapıyorlar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2008 Pazar 11:01:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?