3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Kene ve haşere operasyonu

Türkiye'nin kabusu haline gelen keneye karşı savaş açan Keşan Belediyesi, bölgede ilaçlama çalışmalarına hız verdi. 

Edirne'nin Keşan ilçesinde görevli belediye ekipleri, sivrisinek, karasinek ve son günlerde yoğun olarak gündemde yer alan kene ile mücadele için ilaçlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Son aylarda tüm ülkenin olduğu gibi Keşan'ın da gündeminde olan kene konusuna özel önem vererek ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını kaydeden Mahmut Yıldırır, "Keşan Belediye sınırları ve mücavir alanlarında ortak kullanım alanları, parklar, çocuk oyun bahçeleri, hastane çevresi, hayvancılıkla uğraşan kişilerin barınakları, piknik yerleri, festival alanı, yeni hal binası, Keşan Belediye Mezbahası, pazar yeri ilaçlanmıştır. İlaçlama, sprey tarzında kalıcı olarak yapılmıştır. Kenenin konakçı olarak kullandığı evcil hayvanların kontrolleri de yapılmalıdır" dedi. 

Haşereyle mücadele çalışmalarına Mart ayında başlandığı bildiren Belediye Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Mahmut Yıldırır, "Sivrisinek ve karasinek mücadelesinde, sivrisineğin yumurtlama ve tava dönemindeki ilaçlama çalışmalarımızı bitirdik. Bu dönemde tüm su birikintileri, gölcükler, Cevizlik Deresi, kanalizasyonlar, çeltik tarlaları, fosseptikler larvasit ilaçlarıyla 10 günlük periyotlarla ilaçlandı. Bu arada ergin sivrisinek mücadelesi de yürütüldü" dedi. 

Karasinek konusunda kent çöplüğünün önemli bir kaynak olduğunu hatırlatan Yıldırır, bu nedenle çöplüğün haftada bir ilaçlanmakta olduğunu ve sönmemiş toz kireç uygulaması yapıldığını da belirterek, "Karasineklerin en önemli kaynağı olan barınaklar, hayvan gübreleri, çöp bidonları, konteynırlar belirli periyotlarla ilaçlanıp dezenfekte edilmekte, ayrıca çöp alındığında çöp bidon ve konteynırların toz kireç atılmaktadır. Karasinek mücadelesi kapsamında, her hafta kurulan pazaryeri temizlenip yıkanmakta ve belediyemiz ekipleri tarafından dezenfekte edilip haşerelere karşı ilaçlanmaktadır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 11:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?