3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Keşan Satranç Turnuvası sona eriyor

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde 6. Keşan Kültür ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen Uluslararası Satranç Turnuvası bugün sona eriyor. 

Turnuvaya yurt dışından gelen sporcuların yanı sıra İnternational Master ünvanlı Barış Esen ve yaklaşık 120 sporcu katıldı. 

6. Keşan Kültür ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen Uluslararası Satranç Turnuvası Direktörü Şerif Şentürk, turnuvaya başta üst düzey sporcular Grand Master ünvanlı Sıbistanlı Dragon Solak, Grand Master ünvanlı İranlı Shanjaat Ghane, Azerbaycanlı Şahin Haciev, Suriyeli 3 sporcu ve Türk sporcu İnternational Master ünvanlı Barış Esen olmak üzere yaklaşık 120 sporcunun katıldığını söyledi. Şentürk, turnuvada dağıtılacak ödül miktarının toplam 10 bin YTL olacağını belirterek, turnuvaya katılan sporcuların en küçüğünün 6, en büyüğünün ise 95 yaşında olduğunu ifade etti.
 
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ise satrancın bir spor olduğunu, kazanmanın yanında kaybetmenin de söz konusu olduğunu belirtti. 

Türkiye Satranç Federasyonu Temsilcisi Tuğrul Oktar, Başhakem Rafet Gülmez, diğer hakemler Alpay Elegeçmez, Taner Erdoğan, Mustafa Akan, Mustafa Erdin, Necdet Dizman ve Kemal Kef gibi isimler ise turnuvada görev yaptı. 

Turnuvaya İstanbul'dan katılan 95 yaşındaki Durali Doğan, 83 yıldır satranç oynadığını, 20 yıldır satranç hocalığı yaptığını ve diğer şehirlerdeki satranç turnuvalarına da fırsat buldukça katıldığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 16:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?