2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Keşan'da beyaz kabus sürüyor

Keşan'da kar yağışı aralıklarla devam ederken, hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye düşmesi nedeniyle yollar buz tuttu.

Keşan'da Cumartesi günü başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Soğuk havayla birlikte yollar buz tutunca zincirsiz yola çıkan araçlar, yollarda kaldı.

Saçaklarda oluşan buz kitleleri ise yarım metreyi geçerken, Keşan - Enez Karayolu akşam saat 20.00'den sonra trafiğe kapandı. Sabah iş makinelerinin çalışması sonucu yol saat 12.00'de tekrar trafiğe açıldı.

Keşan-Uzunköprü,Keşan - Malkara karayolunda ise bazı araçların buzlanma nedeniyle yollarda kaldığı ulaşımın kontrollü olarak sağlandığı
öğrenildi. Keşan Belediyesi, kar yağışı nedeniyle çeşitli hazırlıklar yaparken, itfaiye müdürlüğünde yaklaşık 20 kişiden oluşan bir ekip hazırda bekletiliyor. Ekipler şehir merkezinde ve çevre yollarda da tuz yerine yollara solüsyon karışımı atarak buzlanmaya engel olmaya çalışıyor.

Öte yandan Keşan Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Soner Duran, sürücüleri zincirsiz yola çıkmamaları ve araçlarda kışlık gerekli aletleri bulundurmaları konusunda uyardı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 17:25:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?