3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Kimliğini kaybetti, hayatı karardı!

Edirne'de iki yıl önce kimliğini kaybeden ve adına şirket kurularak bankalardan yüksek miktarda kredi çekilen, çok sayıda firmaya da adını taşıyan çek koçanı ile karşılıksız çek yazılan 18 yıllık Türkçe öğretmeni Tuncay Erten, 'Karşılıksız çek vermeve nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Edirne merkezde bulunan Yusuf Hoca İlköğretim Okulu'nda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan evli ve 1 çocuk babası Tuncay Erten'in 2 yıl önce kaybettiği nüfus cüzdanı başına dert oldu.

Kimliğini kaybettiğini fark eden Tuncay Erten, Edirne Nüfus Müdürülüğü'ne giderek 2006 yılı içinde kimliğini tekrar çıkartırdı.

Erten'in kimliğini bulan kişi ya da kişiler ise 'Erten Gümrük Komisyonculuğu' adı altında İstanbul'da bir şirket kurdu ve çok sayıda bankadan yüksek miktarda kredi çekti. Ayrıca bir bankadan da çek koçanı aldı. Tuncay Erten'in adını taşıyan çek ile çok sayıda firmaya bu ödemeler yapıldı.

Çeklerin karşılıksız çıkması üzerine ise Konya'da bulunan bir firma, Tuncay Erten hakkında karşılıksız çek verme suçundan Konya 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme sürecinde kimliği bulan kişilerin çek koçanı çıkarttığı bankaya verdiği adrese tebligat yapıldı. Ancak belirtilen adreste Tuncay Erten isminde kimsenin bulunmaması üzerine mahkeme tarafından tutuklama kararı çıkartıldı. Bunun üzerine görevli polis memurları Erten'e evinde ulaştı ve gözaltına aldı. Neye uğradığını şaşıran Erten, çıkartıldığı mahkeme tarafından 'Karşılıksız çek verme' suçundan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevine gönderildi.

Öte yandan, kimliğini bulan kişiler Tuncay Erten adına bir bankadan 9 bin YTL kredi çekti. Kredinin vadesinde ödenmemesi üzerine bankanın avukatları Erten'in Edirne'de olduğunu tespit etti ve maaşını haciz işlemi yaptırdı.

Maaşına haciz geldiği öğrenen Erten ise konuyu arıştırınca kaybolan kimliği ile kredi çekildiğini öğrendi ve bankaya, haciz kararırın çıkartan mahkemeye ve Bankalar birliğine kimliğimi kaybettiğini belirten bir dilekçe ile başvurdu. Bunun üzerine inceleme başlatıldı.

Kardeşinin kredi kartı bile kullanmadığını belirten abla Mayide Gürkaynak, "Kardeşimin hiç bir bankaya borcu yoktu. Ne olduğunu anlayamadık. Kaybettiği kimliği ile adına kredi çekilmiş ve çek defteri alınmış. Bunun üzerine kardeşim dün tutuklandı" dedi.

Dayısının iki yıl önce kimliğini kaybettiğini belirten Okan Gürkaynak, "Dayım iki yıl önce kimliğini kaybetti, ardından yeni kimlik çıkardı. Daha sonra kaybolan kimlik üzerinden şirketler kurulduğu ve bankalardan kredi çekildiği ve çekler kesildiğini öğrendik. Dün polisler gelerek dayımı aldılar, adliye çıkarılarak nitelikli dolandırıcılıktan tutuklandı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 21:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?