1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Kimsesiz çocuklara eğlence motivasyonu

Edirne Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle başlatılan "Maddi Durumu Kötü Olduğu için Çalışan veya Çalışmak Zorunda Bırakılan Çocuklar" projesi kapsamında 25 çocuk, karne hediyesi olarak Margi Alışveriş Merkezi oyun parkında moral depoladı.

Margi Alışveriş Merkezi’nin ücretsiz yardımda bulunduğu proje kapsamında, maddi durumu kötü olması nedeniyle sokakta çalışan 25 çocuk, alışveriş merkezinin kafe bölümünde önce kendilerine sunulan çeşitli yemeklerden yedi, daha sonra çeşitli oyuncaklarla oynayarak keyifli anlar yaşadı.

Edirne Valisi Nusret Miroğlu’nun da katılarak destek verdiği proje kapsamında çocuklara yaz tatilleri süresince okumaları için kitaplar, tişörtler ve yaz spor okuluna katılacak olanlara da spor ayakkabıları dağıtıldı. "Maddi Güçlükler Nedeniyle Çalışan Çocuklar" projesinin sorun büyümeden başlatılmasının önemi vurgulayan Vali Miroğlu, "Bu problem günlük bir sorun değildir ve bir günde de ortaya çıkmamıştır. Bu nedenledir ki çözümü de uzun ve sabırlı bir süreç gerektirir. Eğer bu süreçte tespitler doğru yapılırsa çözümlerde o kadar doğru olur. Önlemi doğru alıp hastalığı önlemeye çalışırken mevcut olan hastalığı da tedavi etmek gerekir. Burada yapmış olduğumuz organizasyonda çocukların moral depolamasını, kendileriyle ilgilenildiğini hissetmelerini ve sorumluluk sahibi olmalarını amaçlıyoruz" dedi.

Proje kapsamındaki çocuklardan Cumhuriyet İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Metin Kurt, hiçbir şeyin başarılı olmak için engel olmadığını kanıtlayarak öğrenim gördüğü okulda birinci oldu. Batmanlı ve 6 çocuklu bir ailenin üçüncü oğlu olan 12 yaşındaki Kurt, "Okul birincisi olduğum için çok mutluyum ve bu başarımın diğer arkadaşlarıma da örnek olmasını istiyorum. Başarılı olmak için okuldaki derslerini iyi çalışıp daha sonra da tekrar yapsınlar. Evde bilgisayarım yok; ama büyüyünce bilgisayar mühendisi olmak istiyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2005 Perşembe 14:44:48
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 14:26:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?